Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Buď flanel! Zeman má v ulicích armádu následovníků

Autor: šim - 
30. prosince 2014
11:21

Když se Miloš Zeman pro Hovory z Lán oblékl do své oblíbené domácí flanelové košile, expertům na protokol a etiketu se protočily panenky a tlak vyletěl na hranici infarktu. Jenomže Zeman (bohužel) není sám, kdo flanelku miluje…

Tak moc se chce přiblížit svým voličům, že se rád obléká jako oni. Flanelovou košili a džíny si (dobře) naložený a po šlofíčku odpočatý prezident Zeman oblékl i k rozHovoru z Lán, během něhož pak moderátora Českého rozhlasu zasypal kun*ami a jinými vulgarismy.

Zemanova flanelka se stala terčem žertů Zemanova flanelka se stala terčem žertů | Koláž Neviditelný pes

Že flanelka není oblíbeným oděvem pouze Čechů, dokazuje 20letá práce holandského fotografa Hanse Eijkelbooma, který fotí uniformitu oblečení ulice po celém světě. Aniž by tušil, jak se trefil, v nové publikaci je i série fotografií mužů ve flanelových košilích. Flanelová kavalerie chodí po evropských městech, New Yorku nebo Šanghaji.

Flanelová kavalerie Flanelová kavalerie | Hans Eijkelboom

Kromě série fotek ve flanelce vytvořil fotograf například také koláž fotek mužů svlečených do půl těla v kraťasích jedoucích na kolečkových bruslích. Nechybí sluchátka, walkman nebo jiný přehrávač a tričko zastrčené za okraj trenek. Jiný blok fotek tvoří třeba záběry mužů v červených zimních bundách nebo žen se stejnou nákupní taškou.

„Každý den udělám od jedné do 80 fotek, tedy téměř každý den, dvanáct měsíců v roce,“ nechal se slyšet Eijkelboom, jehož souborné koláže fotek vyšly nyní v knize s názvem Lidé 21. století (People of the Twenty-First Century). Kniha obsahuje tisíce snímků, které dohromady tvoří pozoruhodnou sondu do každodenního života lidského druhu a ukazují, jak jsme si přes všechny rozdíly a snahy odlišit se tak podobní.

annael ( 31. prosince 2014 00:14 )

Spíš jako vagabund.

annael ( 31. prosince 2014 00:12 )

Jsi stejný sprostý primitiv jako on. Není tedy divu, že se ho zastáváš

annael ( 31. prosince 2014 00:11 )

...jako psovi uši.

kung-fu-jane ( 30. prosince 2014 23:27 )

Je lepší, když vypadá jako polský dřevorubec než p.ř.i.p.o.s.r.a.n.ý zdegenerovaný knížepán....

kung-fu-jane ( 30. prosince 2014 23:25 )

Zobrazit celou diskusi