Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Technici zapnuli magnetickou rezonanci: Čtyři hodiny k ní byli přišpendlení kyslíkovou bombou!

Autor: dce - 
17. ledna 2015
11:52

Mat a Pat v akci - tak by se dalo nazvat jednání dvojice techniků, kteří v indické nemocnici pracovali v místnosti s magnetickou rezonancí. Jenže jeden z těch chytráků ji zapnul a on i kolega zůsali přišpendlení k přístroji kyslíkovou bombou, která se v místnosti nacházela.

Člověk by předpokládal, že když jste technik, který pracuje s tak složitým zařízením jako je magnetická rezonance, budete vědět, že ji nesmíte zapnout, pokud je v místnosti něco kovového. Jenže přesně to se stalo v nemocnici v Novém Dillí, když Sunil Jadhav přinesl do místnosti s rezonancí kyslíkovou bombu, místo kyslíkové masky, kterou údajně potřeboval lékař pro pacienta.

Jenže v tu chvíli druhý technik přístroj zapnul a těžkou bombu to i s technikem odtáhlo až k tubusu rezonance. Oba muži zůstali k přístroji doslova přišpendlení a protože nouzové vypínání nefungovalo, zůstali tak celé čtyři hodiny než je vysvobodil pracovník výrobní firmy, které deaktivoval magnetické pole.

Jenže aby to nebylo málo - jeden z techniků skončil s těžkým poraněním dolní poloviny břicha, bomba mu dokonce propíchla močový měchýř! V jednu chvíli se je snažil zachránit itým z nemocnice - dvacet mužů se pokoušel bombu pomocí provazu od přístroje odtáhnout, ale nepovedlo se. Magnetické pole rezonance má také sílu 1,5 -3 tesly, v porovnání k tomu má magnet na ledničku jen 0,005 tesly.

djaba ( 17. ledna 2015 20:39 )

Nádoba na stlačené plyny se nazývá tlaková láhev . Bomba je obvykle stacionální zařízení , které musí být iniciováno . Dokonce i bombardér shazuje pumy a ne bomby .

Zobrazit celou diskusi