Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

Pozor, řidiči, klouže to! Sníh a mráz se podepsal pod řadu dopravních nehod

Autor: ČTK, simao - 
27. prosince 2014
21:37

Jen za sobotu došlo na českých silnicích k řadě dopravních nehod, mnohdy velmi dramatických. Nouze nebyla o čelní střety, hromadné bouračky i neskutečné štěstí řidičů, které hasiči a záchranáři vytahovali ze zdemolovaných vozů. Společným jmenovatelem bouraček je však i zhoršené počasí. Tyhle fotky dokazují, že to často pořádně klouže!

D1: Hromadná nehoda osmi aut

Mezi 11. a 13. kilometrem brněnské dálnice D1 ve směru na Prahu došlo v sobotu ke hromadné nehodě osmi osobních aut a kamionu. Nehoda se obešla bez zranění, rychle se však začaly tvořit dlouhé kolony. Auta měla údajně najet na pneumatiku ležící na vozovce. 

Nehoda osmi aut na dálnici D1 Nehoda osmi aut na dálnici D1 | Policejní deník

Čtyři zranění při nehodě na D3 na Táborsku

Čtyři zraněné si dnes vyžádala nehoda osobního automobilu na dálnici D3 na Táborsku. "Dopadlo to líp, než to na začátku vypadalo. Tři zranění byla pouze lehká, šlo hlavně o zhmoždění a odřeniny končetin," uvedla mluvčí jihočeských záchranářů Petra Kafková. Nehoda se stala kolem 12:30 na 91. kilometru poblíž Veselí nad Lužnicí. "Řidička s osobním vozem BMW dostala smyk a narazila do svodidel. Vozidlo se potom přetočilo přes střechu," popsal mluvčí jihočeské policie Milan Bajcura. Řidička patrně nepřizpůsobila rychlost stavu vozovky. Krátce po nehodě byla dálnice zcela uzavřena, zanedlouho se ji však podařilo zprůjezdnit.

Požár auta na D5 u Rudné

Požár osobního auta zkomplikoval provoz na dálnici D5 u Rudné ve směru na Prahu. Doprava zde byla obnovena v 19:45.

Čelní střet na Nymbursku: Pro zraněné letěl vrtulník

Patrně kluzká vozovka se podílela na nehodě na lanovém mostě přes Labe na Nymbursku. Došlo k ní již v pátek - při čelním střetu dvou osobních aut utrpěli zranění čtyři lidé, tři z nich vážná. Na místo mezi Nymburkem a Poděbrady musel letět vrtulník LZS Kryštof 01, poznamenal Policejní deník. „Ti mladí kluci si často neuvědomí, že při změně počasí se vozovka chová jinak. Byla tam i námraza,“ poznamenala idnes.cz mluvčí nymburské policie Věra Žídková.

Nehoda na lanovém mostě přes Labe na Nymbursku: Čelní střet dvou vozů Nehoda na lanovém mostě přes Labe na Nymbursku: Čelní střet dvou vozů | Policejní deník, Pozary.cz

Auto na odpis

Vrtulník přitom letěl i na místo nehody na jihu Moravy, kde ve zdemolovaném voze zůstaly po nárazu do stromu zaklíněné dvě osoby. jednoho muže transportovali do nemocnice letecky.

Fabia skončila na boku v lese

Štěstí v neštěstí měl řidič, který patrně utrpěl zranění při nehodě v lesním úseku u České Třebové. Hlášení o ní došlo na tísňovou linku krátce po 18. hodině, podle Policejního deníku záchranáři převzali do péče jednu osobu a hasiči místo dopravní nehody nasvítili pomocí osvětlovacího balónu. Podle vyjetých kolejí auto patrně dostalo smyk.

Škoda Fabia skončila na boku v lese u České Třebové Škoda Fabia skončila na boku v lese u České Třebové | Policejní deník, HZS SŽDC

Rodina s malým vozíčkářem bourala na Plzeňsku

V sobotu dopoledne došlo patrně opět kvůli tomu, že řidič nepřizpůsobil rychlost jízdy podmínkám na silnici, k nehodě u Číčova na Plzeňsku. V autě seděli rodiče se synem, upoutaným na invalidní vozík, upozornil Policejní deník. Chlapec podle něj utrpěl při nehodě zranění a byl převezen do nemocnice. Auto přitom bylo speciálně upraveno a chlapec je na něm závislý... Další komplikací pak bylo to, že při vyprošťování nabouraného vozu zapadla odtahová služba, pomoci musel traktor.

Nehoda na Plzeňsku: Havarovalo auto s rodiči a malým vozíčkářem Nehoda na Plzeňsku: Havarovalo auto s rodiči a malým vozíčkářem | Policejní deník, Krimi-plzen.cz

mortis69 ( 28. prosince 2014 12:18 )

Viděl jsem daleko menší hromádky plechu při povodních v chrastavské Jiřici

tomlk007 ( 28. prosince 2014 11:51 )

To není jen o silničářích.Tady se debil roztřískal na namrznutým mostě ,zazmatkoval,začal brzdit a bylo vymalováno.Mimo mosty bylo mokro,tak mazal min 80.Až na pár boulí neměl nic,z auta rohlík

stanislavhahn ( 28. prosince 2014 06:56 )

Silničáři jsou zase jenom připraveni........

libor123 ( 28. prosince 2014 00:40 )

 Obvykle když přituhne tak to klouže a musím jet opatrně a světe div se ono v prosinci přituhlo a klouže to trochu divný ne.

Zobrazit celou diskusi