Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

7 šokujících faktů z videa islamistů! Experti analyzovali záznam masové popravy

Autor: Veronika Kynclová - 
11. prosince 2014
06:27

Maximální brutalita a hrůzná choreografie s jasným cílem šokovat svět. Tak podle odborníků zinscenovali islamisté listopadové popravy 23 zajatců.

Propagandistický 16minutový snímek zachycuje chladnokrevné popravy Američana Petera Kassiga a 22 syrských zajatců.

Na video natočené v několika obrazech, aby dojem byl co nejděsivější, se zaměřila americká organizace TRAC (Terrorism Research and Analysis Consortium) a britský protiteroristický think tank Quilliam.

Brutální záběry odborníci zanalyzovali snímek po snímku a dospěli k sedmi šokujícím faktům:

1. Obří rozpočet: Řadu zajatců s katy za zády snímalo z různých úhlů několik kamer v HD rozlišení. Video podle odhadů vyšlo na více než 4,5 milionu korun – točilo se na několik pokusů a dokonce mělo i vlastní scénář a choreografii!

2. Hodiny práce: Podle změn světla a stínů lze podle expertů usuzovat, že se video natáčelo 4–6 hodin a výsledkem byl sestřih.

3. Mikrofony bez zvuku: Dva zabijáci mají na klopách mikrofony, ale k dispozici není zvuková stopa. Buď ji odstranili, nebo si ji schovali pro pozdější použití.

4. Bez masek: Popravčí se neskrývají, vystupují bez masek a lze je tak snadno identifikovat. Jsou různých národností, jeden např. muslimský konvertita z Francie Maxim Hauchard. Další jsou třeba i Němci, Švýcaři, Belgičané nebo i Filipínci.

5. Vůdce John: Vůdcem je tzv. Džihádista John s britským přízvukem, který má na svědomí už několik poprav rukojmí ze Západu. Kvůli obavám z leteckého útoku Američanů měl ale na videu pravděpodobně dvojníka.

6. Znají místo: Podle všeho se natáčelo u silnice v poušti poblíž severosyrského města Dabiq. Nedaleko v Aleppu mají radikálové pevnost.

7. Tři zabijáky vystřihli: Tři popravčí jsou vidět jen v přechodových sekvencích a z videa byli později vystřiženi. Video má i jiné nedostatky, např. se liší pořadí popravčích a vězňů v záběrech.

mrs.kecal ( 17. prosince 2014 19:19 )

Kolik těm islamistům je? +- 20 let? Nejsou to jenom "děti" hrající si na vojáčky podle nějaké počítačové hry? To, co předvádějí nemá nic společného s náboženstvím, ale s obyčejnou lidskou ubohostí dokázat si, že já jsem něco lepšího než někdo jiný.

scaramonte ( 13. prosince 2014 08:16 )

Ale nakonec spíš budou vyhlazeni ***sisti tvýho ražení

scaramonte ( 13. prosince 2014 08:14 )

Jo, a hlavně v Sýrii, že, idiote, kde pan Assad jen díky podpoře Ruska jako jedinej opravdu vzdoruje teráčům vycvičeným tvejma zkurvenejma chazarskejma prasovodcema z USRaele ...

scaramonte ( 13. prosince 2014 08:10 )

Kéž by! Už bysme nemuseli číst vejšplechty všelijakých zabibolů a santixkauzů a podobnýho odpadu

fotrpjotr ( 11. prosince 2014 13:07 )

Dobře je to CIA naučila,ze Spojených státu teroristických nikdy nic dobrého nevzešlo.

Zobrazit celou diskusi