Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Rozřezal kvůli internetu sousedku: Pustili ho, teď se jeho případ vrací k soudu

Autor: ČTK, dce - 
10. prosince 2014
12:23

V hádce kvůli online videohrám zabil svou sousedku nožem. Její rozřezané tělo se našlo ve dvou třídírnách odpadu. Vraha (44) zatkli policisté v létě, jenže byl opět propuštěn na svobodu, kvůli chybě soudu - když ho brali do vazby, nebyl přítomen jeho advokát. Jeho případ se teď ale vrátí k soudu.

"Městské státní zastupitelství v Praze podalo soudu obžalobu na Ukrajince, který se přiznal k vraždě krajanky z počátku července. Hrozí mu 10 až 18 let vězení," sdělila dnes mluvčí žalobců Štěpánka Zenklová. Soud ho kvůli údajné chybě pustil v září z vazby na svobodu. Podle jeho advokáta a policistů zůstal v Praze a při vyšetřování spolupracoval.

Mluvčí soudu Markéta Puci uvedla, že obžaloba dorazila počátkem prosince. Policisté nedávno uzavřeli vyšetřování a navrhli státnímu zastupitelství muže obžalovat. "Předsedkyně trestního senátu studuje spisový materiál. Hlavní líčení bude nařízeno po Novém roce," dodala mluvčí.

Vyšetřování začalo po červencovém nálezu ostatků ve dvou třídírnách odpadků v pražských obvodech 9 a 10. Policie také oslovila veřejnost při pátrání po totožnosti zavražděné. Nakonec zadržela muže, který se přiznal, že ženu po hádce usmrtil.

Obžalovaný podle kriminalistů vraždil v Řehořově ulici na Žižkově. Zprvu prý v Česku pracoval, později se ale stal závislým na počítačových hrách. Chyběly mu peníze a přišel kvůli tomu o připojení k internetu. Žena ho podle výpovědi poprosila, aby jí vyměnil zámek od dveří do bytu, čehož využil a pořídil si kopii klíčů. Chodil k ní poté hrát hry. Žena ho ve svém bytě údajně nachytala a vypukla hádka, která skončila vraždou.

Soud poslal Ukrajince po zadržení do vazby, ze které se ale později dostal na svobodu údajně chybou soudu - o vzetí muže za mříže rozhodl soudce i přesto, že v síni chyběl obhájce. Soudce Ondřej Lázna postup hájil tím, že dal advokátovi dost času na cestu k soudu. Obhájce ale proti rozhodnutí podal stížnost a uspěl. Muž byl ve vazbě kvůli obavě, že by mohl utéct a vyhýbat se trestnímu řízení.

jana49 ( 10. prosince 2014 13:37 )

ale to je z jiné Ukrajiny tady ta co sousedí se Slovenskem,tam žíjí samí hodní a slušní lidé,proto se náš stát o ně vzorně stará,bere je sem na léčení(i když na vlastní pacienty se musí pořádat sbírky) a teď jim nabídne ubytování i stravu,stejně jak opuštěným pejskům.Ale to,že je tady spouta opuštěných důchodců co žijí pod mostem ty to štěstí mít nebudou na ně stát nemá peníze....

moiaza ( 10. prosince 2014 13:03 )

A tak si tu v tom Havlistánu spokojeně chrochtáme.

Zobrazit celou diskusi