Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Policisté pomohli porodit ženě v autě: Přímo na dálnici na Plzeň!

Autor: et, dce - 
9. prosince 2014
16:53

Včera kolem jedenácté večerní došlo na 22. kilometru dálnice D5 směrem na Plzeň k dramatu. Žena začala rodit v autě. Díkybohu pár narazil na policejní hlídku, která pomohla dostat dítě na svět a zavolala sanitku.

„Prováděli jsme besip, jeli jsme v pravém jízdním pruhu, před nás se zařadilo vozidlo s výstražnými světly a začalo přibrzďovat. A protože vím, že takhle se lidé snaží policii informovat, že jsou v nouzi, zastavil jsem v odstavném pruhu, řidič vystoupil a že jeho manželka rodí – bylo to už druhé dítě,“ uvedl policista Vít Otčenášek (27).

Jenže dítě už bylo na cestě, a nedalo se dělat nic jiného než porodit v autě! „Dítě už čouhalo půlkou hlavičky ven, tak jsme okamžitě řekli, ať zatopí, že dítě chce teplo, paní měla stahy, dítě vylezlo, tak si ho přiložila ke hrudi, dali jsme deku, ať je v teple, záchranka byla do deseti minut na místě,“ dodal Otčenášek.

Já jsem přímo takhle live porod nedělal, ale už se mi stalo, že jelo vozidlo rychle na výstražný, a přesvědčil jsem se, že k tomu má důvod, že žena má stahy a dělali jsme doprovod.
Nemám děti, tak jsem si to zkusil takhle nanečisto,“ dodal s úsměvem.

kozrz ( 9. prosince 2014 17:42 )

Určitě

zigzag ( 9. prosince 2014 17:25 )

A zadarilo se?

kozrz ( 9. prosince 2014 17:22 )

To já jsem jednou pomáhal na dálnici v autě ženu oplodnit a nikde o tom nepíší.

Zobrazit celou diskusi