Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Ženě selhal kardiostimulátor na letišti: Zemřela manželovi v náručí!

Autor: haj - 
23. listopadu 2014
10:15

Představte si, že se chystáte nastoupit do letadla, když váš partner najednou zkolabuje a zemře vám v náručí. Tento žalostný příběh se stal Maximovi (33). Ten přišel o manželku Dianu (†30), když prošla letištním elektronickým bezpečnostním rámem na detekci kovů s kardiostimulátorem v hrudi.

Diana, jejíž srdce řídil kardiostimulátor, zemřela poté, co prošla bezpečnostním rámem na letišti v Ulan Ude v Burjatské republice na východě Sibiře. Cestovala společně  s manželem, který tvrdí, že letištní kontrole odevzdali vyplněné formuláře i s informací o Dianině zařízení na podporu činnosti srdce.

„Stáli jsme u bezpečnostní brány a já jim dal papíry, ve kterých stálo, že Diana má kardiostimulátor. Nevím, co se stalo, ale stejně tím rámem prošla,“ uvedl podle agentury Central European News manžel zesnulé ženy.

Stačil už pak jen okamžik a ženě se udělalo špatně. Když s manželem došli k odletové bráně, začala být Diana malátná a náhle zkolabovala. „Vzal jsem ji do náruče a zavolal jsem lékařskou pomoc,“ popisuje Maxim.

„Když po pár minutách doktoři dorazili, nevěděli, co dělat. Nedali jí žádnou první pomoc ani nezavolali sanitku. Moje nádherná Diana mi zemřela v náručí,“ vylíčil poslední okamžiky Dianina života vdovec.

Letištní úřady smutný případ nyní vyšetřují, podle nich ale zaměstnanci letiště nepochybili. „Ochranka a letištní zaměstnanci dostávají přísné instrukce, jak zacházet s osobami s kardiostimulátory. Varujeme je, aby je nikdy nenechali projít skrz detektor kovů,“ vysvětlila mluvčí letiště pro Central European News.

Běžně si prohlédnou jejich doklady a nechají je jít. V tomto případě se zdá, že buď o tom pacientka nevěděla, zapomněla to, nebo byla zmatená bezpečnostním opatřením na letišti,“ míní mluvčí.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

cccc ( 26. listopadu 2014 10:32 )

kulomet jen psal/psala, ze letiste ve Statech jsou vyhlaseny blbym chovanim, to je cele. Nic spolecneho se Sibiri. Takze trochu zbytecna reakce

suov ( 23. listopadu 2014 16:53 )

A ty zdechni s tou hyenou rumovoupalici,,,

suov ( 23. listopadu 2014 16:51 )

rumovapalice, ty čurá.u zasra.ý,,,zdechni,,,

kulomet1 ( 23. listopadu 2014 13:22 )

Americky letiste jsou vyhlaseny. Tam si lidi pletou s trestancema

cccc ( 23. listopadu 2014 13:12 )

Na letištích většinou s cestujícími jednají jako s dobytkem.

Zobrazit celou diskusi