Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Janouškovi poslali výzvu k nástupu do vězení: Kdy a kde půjde kmotr do tepláků?

Autor: simao, ČTK - 
3. listopadu 2014
11:36

Soud dnes odeslal kmotrovi Romanovi Janouškovi výzvu, aby nastoupil do vězení. Kdy a kam, to však tají. Nejdříve se to musí dozvědět sám odsouzený. Nad Janouškovým přesunem do vězení však visí otazník. Může získat odklad kvůli zdravotnímu stavu!

"Dnes z Městského soudu odchází odsouzenému poštou výzva k nástupu. Kdy a kam by měl odsouzený natoupit, nechceme zatím specifikovat," řekla Blesku Markéta Puci, mluvčí Městského soudu v Praze. Zastihne Janouška pošťák v jeho vile? Doručeno by mu doporučené psaní mělo být již zítra. Předtím jeho právní zástupce Vít Široký odmítl další postup svého klienta komentovat.

Opět však poukázal na to, že má Janoušek údajně problémy se zdravím. "Jak budeme dál postupovat, se rozhodneme, až tu výzvu budeme mít v ruce. Mohu jen zopakovat, že zdravotní stav mého klienta není dobrý," dodal pro idnes.cz Široký.

Janoušek může po obdržení výzvy požádat soud, aby jeho termín nástupu za mříže odložil, a to buď ze zdravotních, nebo z jiných důležitých důvodů, například rodinných. Podle trestního řádu odloží předseda soudního senátu výkon trestu odnětí svobody na potřebnou dobu, jestliže "z lékařské zprávy o hospitalizaci odsouzeného v lůžkovém zdravotnickém zařízení nebo z jiných skutečností" vyplývá, že by výkon trestu ohrozil život nebo zdraví odsouzeného.

Video Soumrak kmotra Janouška: Soud mu napařil 4 roky basy! - Lukáš Červený, Vera Renovica
Video se připravuje ...

Lobbista má jít na 4,5 roku do vězení za těžké ublížení na zdraví. Pod vlivem alkoholu přejel v březnu 2012 v Praze řidičku, která s ním chtěla řešit dopravní nehodu.

Janoušek si již dříve v rozhovoru pro Blesk postěžoval na subdurální hematom, kvůli kterému skončil i v nemocnici: "Chci jen říct, že dlouhodobý stres, konzumace alkoholu a subdurální hematom je ďábelský koktejl, který může zapříčinit cokoliv. Ztrátu vědomí, ztrátu koncentrace… Kolik procent z každého faktoru v tom hrálo roli, to se nedá rozpoznat ani určit." Na JIPce pak prý skončil Janoušek i letos v říjnu. V Krkonoších...

Soud přitom již minulý týden odeslal Janouškovi písemnou podobu jeho pravomocného rozsudku. Janoušek původně dostal letos v dubnu 3 roky, odvolání mu však nevyšlo. Odvolací soud totiž trest zpřísnil na 4,5 roku! Janouškovi pak uložil po propuštění na svobodu sedmiletý zákaz řízení. Kdy a zda Janoušek skutečně do kriminálu nastoupí, to však není jasné. Otázkou je především kmotrovo zdraví.

Pankrác, nebo Ruzyně?

Ve výzvě přitom soud Janouškovi sděluje, do jakého termínu má nastoupit trest a do jaké konkrétní věznice se má dostavit. V úvahu připadá jedna z pražských věznic, tedy buď Pankrác, nebo Ruzyně. Obecně platí, že pokud odsouzený nenastoupí dobrovolně, soud se obrátí na policii s tím, aby ho do vězení dopravila.

andreslawicky ( 3. listopadu 2014 13:23 )

S tím nástupem si Roman vytře akorát zadek .Bude následovat žádost o odklad ze zdravotních důvodů a ten má odkladný účinek nástupu trestu až do rozhodnutí soudu,který si musí vyžádat posouzení lékařskou komisí tak že má v klidu dalších půl roku čas

salto ( 3. listopadu 2014 13:09 )

Koukám, že tomu chudáčkovi přitížilo. Až bude nastupovat na Pankrác, měl by se stavit "U nevinnejch", tam mu budou věřit všechno

ninka64 ( 3. listopadu 2014 12:29 )

Chtěla bych poznat člověka,který věří, že Janoušek půjde do tepláků. Myslím že všem je jasné že ani náhodou.

marie60 ( 3. listopadu 2014 12:18 )

..podplatí lékaře a zas tak oddálí nástup do krimu. Kmotr si to umí zařídit.

hejhej ( 3. listopadu 2014 11:55 )

Taky čekám, kdy ožrala Janoušek nastoupí do kriminálů. Více než 2 roky podvody a lhaním protahuje soudní řízení, přesto, že celý národ podle videa viděl, že byl v době, kdy srazil ženu a utekl od nehody, OŽRALÝ!!!! Jeho debilní výmluvy, že neviděl?? Neviděl,protože byl OŽRALÝ!! Takové svi.ni, která nakradla miliony jde na ruku policie i justice. A PAK, ŽE JSME PRÁVNÍ STÁT. V létě se vyvaloval na jižním slunci a čekám, že si bude to hovado stěžovat na zdravotní potíže.

Zobrazit celou diskusi