Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Smrtelně nemocná holčička (11): Ve škole jí zakázali milovanou paruku!

Autor: haj - 
1. listopadu 2014
12:20

Učitelé ve škole v Británii zakázali na smrt nemocné dívce nosit paruku. Prý kvůli tomu, že v třídě není zima, takže paruka není nutná.

Ashanti (11) trpí Hutchinsonovým-Gilfordovým syndromem. Vážné onemocnění, známé také jako progerie, způsobuje, že holčička vypadá jako osmdesátiletá a nemá žádné vlasy. Také se pravděpodobně nedožije více než patnácti let. I přesto se dívenka snaží žít stejně šťastným životem jako její vrstevníci.

Ashanti velmi ráda nosí zářivě fialovou paruku, kterou dostala od přátel své maminky Phoebe. Paruku z pravých vlasů si rodina prý nemůže dovolit, ale Ashanti si paruku velice oblíbila. "Nemůžu nosit mašličky ani make-up jako ostatní holky, ale díky nošení paruky jsem byla šťastná,“ svěřila se holčička.

 Jenže učitelé v Oakmeeds Community College jí nyní paruku nosit zakázali. Vadila jim hlavně její výrazná růžová barva. Zákaz zdůvodnili tím, že by si spolužáci Ashanti mohli chtít obarvit vlasy. Ředitel školy navíc poznamenal, že ve třídě není potřeba nosit paruku, protože tam „není zima.“

 „Když se díky tomu cítí krásná, měli by ji nechat ji nosit,” myslí si Phoebe, maminka nemocné Ashanti. Dívenku podle ní celá záležitost zarmoutila a zatím nechodí do školy. Ředitel školy Colin Taylor  si ale za svým názorem ohledně paruky stojí. “Pochopili bychom, kdyby Ashanti potřebovala čepici nebo paruku, až se počasí ochladí, hlavně venku.“

 

lydyna ( 3. listopadu 2014 09:22 )

Blesku, opravdu zpráva velice důležitá, kterou potřebujeme všichni v ČR vědět. Myslím, že je u nás dost nemocných dětí a postižených o kterých se nikdo nezmíní a už vidím jak by Velkou Británii zajímali zprávy o našich dětech. Jestli nemáte už co psát, Rychtář již došel co, tak ukončete činnost tohoto bulváru.

londynskypes ( 2. listopadu 2014 19:15 )

pak ji muzou dat paruku treba I zelenou do f/u/t/ralu

londynskypes ( 2. listopadu 2014 19:14 )

cipisek134

londynskypes ( 2. listopadu 2014 19:13 )

tvojenocnimura

londynskypes ( 2. listopadu 2014 19:13 )

tvojenocnimuraimoje

Zobrazit celou diskusi