„Vůbec jsme to nečekali… Vojtíšek měl minulou neděli teplůtku, na to už jsme byli zvyklí, dostal prášek a usnul. Mně taky nebylo moc dobře, tak jsem si vzala taky léky a na noc si Vojtu vzal do postele manžel,“ popisuje poslední chvilky malého bojovníka jeho maminka Eva s tím, že během září byl Vojta nemocný.

„Bral antibiotika, byla to nějaká viróza. Doktorka nám ale pak řekla, že je zdravý. V pondělí 20. října ráno se už neprobral. Doufám, že Vojtíšek, zlatíčko naše, aspoň netrpěl,“ pokračovala maminka.

Před několika týdny došlo konečně po pěti letech soudních tahanic k mimosoudnímu vyrovnání, kdy nemocnice přislíbila rodině částku 20 milionů korun. „Všichni kolem si mysleli, že je konec, ale to není pravda. Dodnes jsme neviděli ani korunu a vůbec to teď nemám sílu řešit. Vím ale jedno, že už nám Vojtíška rozhodně ty peníze nevrátí. Plánovali jsme, že by manžel odešel z práce a byl s námi, s Vojtíškem…A teď je konec,“ uzavřela maminka.

Vedení nemocnice ale dnes vydalo prohlášení, že vyplacení peněz nebude napadat a miliony tak budou součástí dědictví po Vojtíškovi. V tuto chvíli jsou  v notářské úschově a vše už je podle ředitele jen věcí právníků.

Fotogalerie
9 fotografií