Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Muž z Vysočiny si nechal kvůli pojistce useknout v kurníku prsty!

Muž si nechal kvůli penězům z pojistky useknout prsty na noze v kurníku.
 (Autor: Isifa.com/wikipedia.org - ilustrace)
Autor: shp - 
26. října 2014
13:00

Někteří lidé jsou ochotni kvůli penězům udělat cokoliv, i se nechat zmrzačit. Přesně to udělal třiatřicetiletý muž z Vysočiny. Kvůli penězům si nechal useknout dva prsty na nohách, napsal web Novinky.cz. Za podvod byl již odsouzen.

Případ prasknul už loni, mluvčí pojišťovny Generali Jiří Cívka o něm informoval nyní, poté, co byl šejdíř odsouzen za pojistný podvod.

„Spadla mi na nohu stará těžká skříň a tak nešťastně, že jsem přišel o dva prsty,“ popisoval loni podvodník z Vysočiny svůj úraz pojišťovnám. Než k údajnému zranění došlo, uzavřel postupně ve čtyřech pojišťovnách různá pojištění.

Poté si nechal úraz ošetřit ve špitále, a jakmile se zotavil, nahlásil postupně fingovanou nehodu všem pojišťovnám. Od tří z nich zinkasoval postupně dohromady přes 70 000 korun. Čtvrtá, Generali, sice zahájila likvidaci pojistné události, k výplatě peněz už ale nedošlo.

„Do věci se totiž vložili detektivové pojišťovny a následně i policie,“ prohlásil Cívka. Ti zjistili, že za zranění rozhodně nemůže žádná skříň. „Devastující ránu do nohy si nechal uštědřit od známého, se kterým se předem domluvil. Aby je u toho nikdo nenačapal, zalezli kvůli celé akci do kurníku. A aby ztlumil vlastní nářek, nasadil si předem na hlavu svářečskou kuklu,“ doplnil Cívka.

Neoprávněně získané peníze musí na základě rozsudku Okresního soudu ve Žďáru nad Sázavou podvodník vrátit. Navíc dostal roční trest odnětí svobody s podmíněným odkladem na dva roky. Policie stíhá i jeho komplice.

salto ( 27. října 2014 09:16 )

V kurníku? To mi nedává smysl. Pochopil bych třebas v holubníku, ale kurník...

zabibol ( 26. října 2014 19:05 )

Muž z Vysočiny alias scvrklý a nahnilý zemák-ertepla.

tigrusenko ( 26. října 2014 16:43 )

Kam se hrabou na Prahu, to je semeniště debilů!

naidka ( 26. října 2014 16:42 )

To musel být obraz jak z hororu: Komplic vyzbrojený sekerou seká v kurníku prsty u nohy podvodníkovi ve svářečské kukle.

pulsar ( 26. října 2014 16:40 )

jj, pan Ovar Becher

Zobrazit celou diskusi