Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Chceme sloužit Alláhovi! Tři Američanky utíkaly za islamisty do Sýrie

Sloužit Islámskému státu odchází stále více Evropanů a Američanů
Sloužit Islámskému státu odchází stále více Evropanů a Američanů  (Autor: INT, Youtube)
Autor: ČTK - 
22. října 2014
10:30

Agenti FBI zadrželi v uplynulých dnech v Německu tři americké dívky, které se údajné chtěly připojit k radikálům z hnutí Islámský stát (IS) bojujícím v Sýrii. Dívky, kterým bylo okolo 16 let, pocházejí z Colorada a zadrženy byly ve Frankfurtu, informovala americká televizní stanice Fox News.

Dvě z dívek jsou prý somálského původu a jedna původu súdánského. Vzhledem k tomu, že jim je méně než 18 let, nejspíš nebudou z ničeho obviněny. FBI ale celý případ i nadále vyšetřuje.

Podle televize ABC News se školačky chtěly z Německa dostat až do Sýrie a tam se připojit k extremistům. Ze svých domovů zmizely před pár dny a nejprve odcestovaly z Colorada do Chicaga. Jejich "kontakt", se kterým byly ve styku, je pak přesvědčil, aby dorazily až do Německa. Tehdy už po nich pátrala americká policie a následně ve spolupráci s německými úřady byly vystopovány ve Frankfurtu. Dívky měly údajně Němcům tvrdit, že "jedou do Turecka studovat".

Letos v dubnu se vydaly podpořit islamisty do Sýrie i dvě rakouské školačky. Vídeňačky bosenského původu uprchly z domova a rodičům zanechaly pouze dopis na rozloučenou. "Nehledejte nás. Budeme sloužit Alláhovi - a pro něj zemřeme," napsaly patnáctiletá Sabina Selimovicová a o dva roky starší Samra Kesinovicová. Údajně se měly provdat za bojovníky z Islámského státu, nyní jsou těhotné a svým rodinám se nedávno ozvaly, že by se chtěly vrátit zpátky domů (Více ZDE>>)

308win ( 22. října 2014 16:29 )

Vypálit cejch na čelo a poslat do pouště bez možnosti Návratu. Pokud chtějí plodit ve jménu alíka tak at mají utrum s Evropou a zbytkem světa.

dzery ( 22. října 2014 13:11 )

aranka.erbova ( 22. října 2014 12:31 )

Prý 3 Američanky... to je jako když vystoupí z letadla v Londýně 3 cigošky a budou mávat pasem,že jsou češky...

Zobrazit celou diskusi