Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Zlatá mládež v Íránu: Chlubí se přepychem, vedle nich seká ISIS hlavy zajatcům

Autor: dce - 
9. října 2014
12:03

Svět bojuje s teroristy, kteří nevinným lidem uřezávají hlavy v přímém přenosu. Některé místní muslimy to ale vůbec nezajímá. V poslední době se stal velmi populární jeden instagramový účet, který ukazuje, jak se má bohatá omladina v Íránu. I když je to země, která jde proti ISIS, víra a islámský zákon zde stále vládne silnou rukou. Tihle zbohatlíci si z toho ale nic nedělají.

Pravidla se vždycky týkala jen těch, kteří si finančně nemohli dovolit opak. A že je tomu tak všude na světě, dokazuje populární Instagram bohatých dětí z Teheránu (Rich Kids of Tehran). Fotky mladých lidí u bazénu, silná auta před luxusními vilami, drahé hodinky a nekonečné večírky. Tak vypadá jejich život.

Přitom to není ani měsíc, co bylo několik íránských mladých lidí odsouzeno k několika měsícům vězení a 91 ranám bičem. Za co? Za tancování k Pharellově písničce Happy. Instagram bohatých děcek byl také v rámci Íránu cenzurován – obrázky byly prý příliš vulgární.


Podle všeho jde o fotky dětí místní vládnoucí třídy. Pak se není čemu divit, že v zemi, kde je zakázán alkohol a ženy musí být zcela zahaleny, něco podobného prošlo bez trestu. „Na tomto příkladu je jasně vidět, že íránské elitě nemůžou být nějaká pravidla víc ukradená. Prostě je zase poruší a budou i dál těmi rozmazlenými bohatými spratky, kteří tráví celou noc na večírcích,“ prohlásil Holly Dagres místní odborník.

A zatímco si bohatýři užívají koktejly u bazénu nebo se řítí ulicemi Teheránu v Maserati, umírá jen několik kilometrů od nich desítky lidí denně. ISIS popravuje cizí obyvatele jako na běžícím pásu, obsazuje země stále více na západ a neustále vyhrožuje západnímu světu. Svatá válka se ale těchhle boháčů netýká.

ivoadler ( 10. října 2014 09:23 )

Bylo to až po Velké sametové revoluci. Jak to bylo předtím, nemohu sloužit.

inqizitor ( 10. října 2014 02:04 )

Proč by bombardovali spojence?

zelena.karkulka ( 9. října 2014 20:59 )

nebuď naivní,když bude něco hrozit,přesunou se v těch letadlech do Evropy-v centru Vídně jich je tak 40%

hlms ( 9. října 2014 20:04 )

to jsou fotky z Teplic?

eisenbieger ( 9. října 2014 19:13 )

v karviny lazne to se dava za trest ne ? tos psal tenkrat pro rudy pravo a do partajni knizky vlepujes jeste pravidelne znamky

Zobrazit celou diskusi