K tragédii došlo ve středu pár minut po třetí hodině odpoledne v okrajové části Vsetína zvané Poschla. Jedná se o oblast, kam Jiří Čunek nechal přestěhovat několik romských rodin z chátrajícího domu. Podle informací Blesk.cz rodiny obou chlapců v této lokalitě skutečně bydlí.

Na místo neštěstí okamžitě vyjeli hasiči, záchranáři i policisté. "Zjistili jsme, že nehodu způsobil teprve dvanáctiletý chlapec, jenž usedl za volant vozidla zn. Ford Focus, které bylo zaparkované na parkovišti u domu. Vzhledem k tomu, že nezletilý hoch nemá s řízením aut žádné zkušenosti, nezvládl řízení vozidla, které se po nastartování rozjelo vzad, a srazil malého dvouletého chlapce, který utrpěl po střetu velmi vážná zranění," popsala nehodu policejní mluvčí Lenka Javorková.

Záchranářům už se chlapce nepodařilo zachránit, po několika minutách v sanitě zemřel. "Vyšetřování této tragické dopravní nehody si na místě převzali kriminalisté, kteří budou mimo jiné zjišťovat, za jakých okolností se dvanáctiletý chlapec ke klíčům od vozidla dostal," dodala Javorková.

Na místo byla povolána i policistka z posttraumatického intervenčního týmu, která poskytla rodině zemřelého chlapce psychologickou pomoc. Policisté navíc museli na místě řešit několik konfliktů, které způsobila bouřlivá reakce místních na tragickou událost.