Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Kulínský 10 let od zatčení kvůli pohlavnímu zneužívání dívek: Těším se na návrat!

Bohumil Kulínský
 (Autor: Jitka Žigová)
Autor: shp - 
27. září 2014
14:12

Od doby, kdy byl dirigent a sbormistr Bohumil Kulínský zatčen kvůli pohlavnímu zneužívání nezletilých dívek, brzy uběhne 10 let. Na svobodě je již tři roky a jak sám říká, nemůže se dočkat svého comebacku. „Těším se na to, až se vrátím k práci dirigenta,“ prohlásil v rozhovoru pro MF Dnes.

Soud v roce 2009 udělil Kulínskému trest 5,5 roku odnětí svobody za zneužívání nezletilých dívek. Sbormistr po uplynutí poloviny této doby podal žádost o propuštění. Podle soudu na soustředěních sboru osahával 19 mladých svěřenkyň na intimních partiích, přičemž se šesti z nich souložil. Osmi z dívek v době zneužití ještě nebylo 15 let.

Teď někdejší dirigent doufá, že se věci obrátí v jeho prospěch. „Už to jednou vyjít musí. Přece jenom, už jsme v 10. roce od započetí mé kauzy,“ prohlásil listu. Stále trvá na tom, že je nevinný. „Celou tu kauzu spustilo několik dívek a byly tam některé z těch, se kterými jsem kolem roku 1988 normálně chodil,“ nechal se slyšet.

„Mně tehdy bylo devětadvacet a to snad není nenormální, že jsem měl sedmnáctiletou přítelkyni. Já dodnes nevím, proč zrovna ony to iniciovaly společně s mou bývalou manželkou Margitou,“ dodal. Kulínský má kvůli rozsudku až do roku 2021 zákaz pracovat s nezletilými. „To je hodně na překážku,“ přiznává Kulínský.

Pracovat by chtěl znovu jako dirigent. „Všichni mě spojují s Bambini di Praga, ale to byl ve skutečnosti spíše jen koníček. Jsem hlavně dirigent,“ prohlásil někdejší sbormistr, který se po propuštění z vězení živil i jako taxikář. Zda se mu comeback s pošramocenou pověstí podaří, je ve hvězdách.

rumovapalice ( 28. září 2014 19:53 )

byl by to dobrý fotbalista, protože ví jak vniknout do šestnáctky

tymitaky ( 27. září 2014 20:53 )

Mohu tě ujistit, že málokdo myslel na modlení.

tymitaky ( 27. září 2014 20:52 )

Podplatil? Nech se vyšetřit.

kung-fu-jane ( 27. září 2014 19:58 )

Úchyl zůstane úchylem, já bych ten návrat neriskovala...

reknirmareno ( 27. září 2014 19:29 )

Katolictim knezim,pedofilum,vrahum by meli ufiknout ptaka,kolik utrpeni by na svete jiz nebylo.

Zobrazit celou diskusi