Středa 17. dubna 2024
Svátek slaví Rudolf, zítra Valérie
Oblačno, déšť 10°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

První rozhovor s Kulínským: Chci hrát, ale kolegové se mě bojí

Autor: šim - 
12. ledna 2012
06:55

Sbormistr Bohumil Kulínský sice z vězení, kde si odpykával trest za pohlavní zneužívání nezletilých sboristek, vyšel už před sedmi měsíci, až nyní však promluvil s novináři. „Chtěl bych zase hrát, ale kolegové se mě bojí,“ řekl Kulínský pro Reflex.

Bohumil Kulínský začíná od nuly. Je mu 52 let, loni v červnu ho po odpykání poloviny 5,5letého trestu propustili na svobodu. Je bez peněz, bez práce a mnozí známí a přátelé z dob minulé slávy se od něj odvrací.

Sbormistr slavných Bambini di Praga by se ze všeho nejraději chtěl znovu vrhnout do práce. Ale nabídky se nehrnou. Přitom udělat první koncert s Kulínským poté, co byl propuštěn z vězení, je zaručený kasovní trhák. „Mým snivým a smělým plánem je koncert s orchestrem a sborem, který bych chtěl uskutečnit kolem Velikonoc. Ale i někteří mí známí z branže mají obavy, že by pro ně nebylo vhodné, aby Kulínského po vězení angažovali jako první,“ svěřil se Kulínský v rozhovoru pro časopis Reflex.

Kulínského ze všeho nejvíc mrzí, že už zřejmě nebude moci pracovat s dětským sborem. Od soudu kromě vězení dostal také zákaz umělecké a pedagogické činnosti s lidmi do 18 let. Znamená to pro něj, že nejspíš už nikdy nenaváže na slávu, kterou zažíval s Bambini di Praga. „Podobný kolektiv se vytváří dlouho – u Bambini di Praga to trvalo třicet let, než se dostal na špičku, a dalších dvacet let se na špičce držel. Přerušení na 14 let je smrtící, už se to nikdy nevrátí,“ posteskl si.

Celý rozhovor o tom, jak prožíval vězení, čemu se tam naučil a čím se zabýval, zda se setkal s násilím a jak se cítil v momentu propuštění z kriminálu, čtěte v Reflexu č.2, který vychází ve čtvrtek 12. ledna.

francjosef ( 12. ledna 2012 12:48 )

AŤ jde hrát tam,co byl zavřenej.Více lidí je bez peněz a nic se neděje.

hofihofi ( 12. ledna 2012 10:20 )

houby uchylny, ony devcatka jsou nekdy vyspele azaz a rikaly si o to, vidala jste tu z severu od toho ucitele ?

pelagie ( 12. ledna 2012 09:41 )

Musím s Vámi naprosto souhlasit , ano byly v tom výhody o kterých se i psalo i když Kulínský to neměl dělat to je snad pochopitelné, ale je asi nějak úchylný

hofihofi ( 12. ledna 2012 09:15 )

napred vyhody a pak zisk, bezna vec Dokazaly pouze jedno znicily samy vyborny a povestny sbor, ony to neudelaly hned ale az po letevh, nany zavistive

hofihofi ( 12. ledna 2012 09:12 )

zdrzenliovost, mej pod sebou mrak mladych holek, ktere chlapovi lezo do pelechu samy a jeste se predhaneji, ja delal elektroniku po spitalech, rtg a spali jsme tam a to bys videla jak sestricky na nocnich jsou ciperne, vyhoda je ze jim je nad 18, ale nedaly nam pokoje

Zobrazit celou diskusi