Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Hvězda internetu Adriana Křečková: Potetovaná misska!

Autor: Bohumil Křeček - 
30. září 2014
07:23

Začalo to nevinně – v 18 letech si nechala vytetovat malý nápis na paži. Myslela, že zůstane osamocen. Po čtyřech letech má Adriana Křečková (22), pyšnící se titulem Miss Tattoo, pomalovanou třetinu těla.

„Tetování se mi líbilo od čtrnácti, ale tehdy mi to máma naštěstí zakázala. A udělala dobře. Ještě bych si nechala udělat něco, čeho bych dnes litovala,“ říká Adriana Křečková.

V pubertě tak alespoň experimentovala s barvou vlasů – „myslím, že jsem vystřídala všechny“ – a piercingem.

Hned v osmnácti si nechala vytetovat drobnými písmeny nápis na paži. „Přečtu ho jen já a je pro mne hodně důležitý. Vážně jsem si tehdy myslela, že budu mít jen jedno, maximálně dvě tetování. Postupně se z toho ale stal životní styl, kterému jsem přizpůsobila úplně všechno,“ vypráví vystudovaná zlatnice, absolventka umělecko-průmyslové školy v Turnově.

Sněhurka a tři potkani

Její tělo se postupně mění v ilustrovaný atlas vlastního života. „Někdo si píše deník, já si jednotlivé etapy života transformuju do výjevů, které si nechávám tetovat,“ vysvětluje dívka, která už do své vášně investovala přes 70 tisíc.

A tak se na její kůži potkávají mimo jiné tři potkani, kočka, pes (zvířata, která měla či má) například se Sněhurkou a dalšími kouzelnými postavami. „To souvisí s tím, co mi kdysi napsala maminka do památníčku.“

Každé tetování pro ni má význam, myšlenku. „Například ptáček a jednorožec na břiše symbolizují, že i dva na první pohled odlišní jedinci se mohou mít rádi,“ říká Adriana Křečková, která je už dva roky šťastně zamilovaná. „Přítel má také tetování, takže nás kromě lásky spojuje i společný zájem.“

Svůj svět

Dobrovolně se rozhodla, že chce vypadat jinak než většina lidí. „Svého rozhodnutí nelituju, i když některé reakce mne občas mrzí. Faktem rovněž je, že s mou vizáží se mnohem hůř hledá práce a také jako modelka mám mnohem menší šanci se uplatnit, byť třeba v cizině potetované dívky využívají i prestižní značky,“ tvrdí 170 centimetrů vysoká slečna.

A co na to její rodiče? „Maminka už si zvykla, a když se mi něco povede, tak se mnou i chlubí,“ říká Adriana Křečková. Postupně si chce nechat potetovat většinu těla.

„Tedy až na obličej. A také si myslím, že mezi jednotlivými motivy by měl vždy zůstat kus bílé kůže. To aby bylo jasné, co znamenají a úplně nesplývaly,“ vysvětluje dívka, která si nohy tetuje sama. Rodačka z Mladé Boleslavi na první pohled vypadá jako návštěvník z jiného světa. A k cizincům jsme ostražití.

„Je pravda, že mám kolem sebe méně lidí. Ale co – alespoň se to hned na začátku protřídí a zůstanou jen ti skuteční přátelé a kamarádi.“ Je to pravda jen částečná – současně je totiž hvězdou českého Facebooku, její profil na této sociální síti sleduje přes deset tisíc osob. Tolik nemá ani kdejaká celebrita z televize.

Budoucnost

Zatím svého rozhodnutí nechat se tetovat ani jednou nelitovala. Nebude mít ale výčitky třeba za deset dvacet let? „Žiju přítomností. Z minulosti se snažím poučit a budoucnost neřeším,“ prozrazuje jednu ze svých životních zásad.

Mimochodem, působí drsně, při osobním setkání je příjemná, často se omlouvá, občas se usměje, i když na fotkách nasadí „ten svůj přidrzle arogantní výraz, o kterém vím, že mi sluší“. Ale má své hranice.

„Focení ve spodním prádle bez problému, ale víc ne. Nemám potřebu prezentovat se nahotou,“ vysvětluje Adriana Křečková, jejíž základní postoj zní: „Je mi jedno, co si o mne kdo myslí. Tohle je můj život, můj smích i pláč a nikomu do něj nic není.“

Dělá v automobilce

Má zlatnickou školu, ale pracuje v továrně produkující umělohmotné díly do aut. „Dělám na třísměnný provoz u lisu,“ popisuje svůj zdroj příjmů Adriana Křečková. A dodává: „Najít uplatnění jako zlatník je těžké. A začít vyrábět na vlastní pěst? Ruční práci skoro nikdo nezaplatí.“

Miss Adriana Křečková

Loni Adriana Křečková zvítězila v soutěži Miss Tattoo Convention Prague. „Přihlásila jsem se ze zvědavosti a nakonec vyhrála. Možná i proto, že jsem těch tetování měla nejvíc,“ směje se. Kolik jich vlastně má? „S počítáním jsem skončila u dvacítky, což bylo někdy loni.“ 

NEJDELŠÍ

Zatím nejdéle trvalo potetování krku. „Celkem 18 hodin během tří sezení,“ přiznává Adriana Křečková. 

NEJSTARŠÍ

První tetování má modelka na levé paži. Co přesně ale znamená, tají. „Souvisí to s jednou nepříliš šťastnou etapou mého života,“ naznačuje pouze.

NEJBOLESTIVĚJŠÍ

Je v oblasti žeber, kde je hned pod kůží kost, na kterou tetovací strojek naráží. (I když fakticky se jehla na kost nedostane, barva se aplikuje do druhé vrstvy kůže.) Podobně bolestivé je ze stejných důvodů i tetování kolen.

NEJFATÁLNĚJŠÍ

Motiv smrti se v jejích tetováních objevuje opakovaně. „Je to naše budoucnost, jediná jistota, kterou v tomto životě máme. Smrt je osvobozením od tohoto bytí, přináší věčný klid,“ vysvětluje.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi