Středa 1. května 2024
Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund
Polojasno 22°C

Pozor, nebezpečný násilník na útěku! Pátrají po něm desítky policistů na Bruntálsku!

Policie pátrá po nebezpečném násilníkovi Bedřichu Spurném
Policie pátrá po nebezpečném násilníkovi Bedřichu Spurném  (Autor: Policie ČR)
Autor: ljš, ČTK - 
19. září 2014
11:43

Desítky českých a polských policistů pátrají v pohraničí na Bruntálsku po nebezpečném násilníkovi Bedřichu Spurném, který pobodal svou bývalou přítelkyni a utekl. Zřejmě je ozbrojený! Kriminalisté apelují na lidi, aby se ho nepokoušeli zadržet.

Hledaný muž bydlí v Liptáni. Má silnější postavu, je vysoký zhruba 175 centimetrů a má krátké prošedivělé vlasy a šedomodré oči. Přesný popis oblečení policie nemá k dispozici. Po násilném incidentu z místa činu utekl. Stejným způsobem přitom útočil už v minulosti, za což seděl několik let ve vězení.

"Do akce ještě ve čtvrtek večer a také v noci byly nasazeny čtyři desítky policistů z řad pořádkové a dopravní policie, speciální pořádkové jednotky, krajských psovodů a na místě byl využit také policejní vrtulník. Pátrání po podezřelém pokračuje dnes od brzkých ranních hodin, s rozšířením sil a prostředků. Na místě je znovu i policejní vrtulník," uvedla bruntálská policejní mluvčí Pavla Tušková.

Podle ní policie po muži pátrá v různých lokalitách Osoblažského výběžku. Vzhledem k blízkosti státních hranic spolupracuje s kolegy z Polska. "Hledaný muž je nebezpečný a nelze vyloučit, že je ozbrojen. Žádáme občany, aby při jeho výskytu ihned informovali policii, nezasahovali proti němu a nesnažili se ho zadržet," doplnila Tušková.

zs547 ( 19. září 2014 15:58 )

To je ten Rychtar co umlatil tu Bartosovou.

xcarodejka ( 19. září 2014 12:19 )

Mně tedy připomíná někoho s kým jsem vedla spor a bohužel byl hodně chráněný..... Takový modrooký padrino.

.abcd.abcd. ( 19. září 2014 12:13 )

To je Josef Švejk!

Zobrazit celou diskusi