Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Kdo je tajemný mladík, který vyběhl v trenýrkách z lesa? Policie prověřuje hledaného muže z Ostravy

Autor: ljš, op - 
28. května 2014
13:06

Měl na sobě jen šedé trenýrky a hnědé ponožky. Z lesa vylezl po čtyřech rovnou pod kola projíždějícího auta. Kriminalisté si stále nejsou jisti, kdo je tajemný mladík, kterého srazilo auto na okraji Brna. Prověřují ale horkou stopu, která vede na Ostravsko.

Na to, že by se mohlo jednat o čtyřiadvacetiletého Tomáše Kaloču z Ostravy, upozornila včera divačka pořadu Krimi Zprávy. Ukázalo se, že tento mladík je od 14. května veden v databázi hledaných osob a policie skutečně prověřuje, zda by se mohlo jednat právě o něj.

Jistě to kriminalisté zatím ale nevědí. "Policie se dál snaží zjistit totožnost muže, který nyní leží v nemocnici a jeho stav je stabilizovaný. Prověřujeme i další osoby, může to být i někdo jiný," uvedl pro Blesk.cz policejní mluvčí Pavel Šváb. Kaločova fotografie tak nadále zůstává v databázi.

Lékaři neznámého muže operovali a drží ho v umělém spánku. Vypovídat proto zatím nemůže, s policisty však nekomunikoval ani bezprostředně po srážce. Navíc se kriminalistům bohužel nepodařilo v lese najít ani žádné jeho osobní věci, které by v identifikaci mohly pomoci.

Původní spekulace o tom, že muž nereagoval na policisty proto, že se jedná o cizince, vyvrátila svědkyně, která byla na místě nehody. "Byla jsem u něj, než přijela policie a záchranáři. Dávali jsme ho do stabilizované polohy, spolupracoval. Nakonec jsem mu držela po celou dobu hlavu. Podle mě je to Čech, neboť na mne reagoval. Snažila jsem se, aby zůstal při vědomí, a když jsem ho žádala o spolupráci, tak spolupracoval," napsala na facebookovou stránku pořadu.

diskutujici ( 28. května 2014 20:58 )

Nejak tomu nerozumim: "...Z lesa vylezl po čtyřech rovnou pod kola projíždějícího auta..." "...Muž běhal po ulici mezi auty..." Tak jak?

cocca ( 28. května 2014 13:58 )

 Třeba ho někdo unesl, někde držel a jemu se podařilo utéct.Tím pádem by byl i v ohrožení života, protože až se probere bude vypovídat.

salto ( 28. května 2014 13:42 )

Opravdu to není andre...? Dneska měl vycházky

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání