Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

Dva Čechy zadrželi v Peru: Tekutý kokain pašoval i bývalý člen Berdychova gangu!

Na území Peru údajně zatkli dva Čechy s třemi lahvemi tekutého kokainu! (ilustrační foto)
Na území Peru údajně zatkli dva Čechy s třemi lahvemi tekutého kokainu! (ilustrační foto)  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: tp, ČTK - 
11. září 2014
23:00

Na území Latinské Ameriky údajně zatkli dva české pašeráky drog, kteří u sebe měli mít tři lahve s kokainem. Jeden z nich má být z bývalého Berdychova gangu, o druhém prozatím žádné informace nejsou. Se zprávou přišel server tíseň.tv.

Na území Latinské Ameriky byli podle informací Tíseň TV zřejmě zadrženi dva Češi s dvaceti kilogramy kokainu. První má být bývalý člen Berdychova gangu, který si za svou trestnou činnost odpykal trest a před rokem byl propuštěn. Údajně byli Češi zadrženi v Peru.

Jedním ze zadržených je podle Tísně Jiří Večeřa, který dostal kvůli kauze Berdychova gangu 12,5 roku. Původní informace zněla, že Češi pašovali 20 kilo kokainu, policie to však později upřesnila na necelá 2,776 kila tekutého kokainu, tedy tři láhve. Droga byla patrně určena pro český trh, upozorňuje server na svém facebookovém profilu.

Večeřovo jméno zmínila na svém webu i peruánská policie. Berdychův gang je přitom označením pro skupinu lidí kolem Davida Berdycha, která měla podle obžaloby provozovat rozsáhlou kriminální činnost za asistence několika vlivných lidí z řad policie. Tresty dostalo 11 lidí - hlavně za loupežná přepadení. Večeřa byl odsouzen za to, že se účastnil přepadení únosu majitele společnosti Petys v roce 1998. Ve vězení strávil celkem 11 let, po propuštění veřejně kritizoval podmínky v českých věznicích.

Advokát Jaroslav Ortman, který Večeřu dříve zastupoval u soudu při projednávání jeho žádosti o podmíněné propuštění z vězení, ČTK potvrdil pouze to, že má informace o zadržení Čecha v Limě. Jméno odmítl komentovat. Současně uvedl, že jeho někdejšímu klientovi se nyní nelze dovolat.


salto ( 12. září 2014 09:10 )

To by byla pořádná lajna

Zobrazit celou diskusi