Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Smrt v Orlové: Otrávila tato sestra těhotnou Lucii?

Autor: Jiří Krušina - 
5. září 2014
05:03

Policie začala trestně stíhat zdravotní sestru Ivu B. (68) z Orlové. Tato žena měla zaměnit glukózu za dezinfekci, Chlumského roztok, který v červnu podala těhotné Lucii S. (†32). Ta zemřela. Seniorce hrozí 6 let vězení.

Na dně sil jsou příbuzní mrtvé Lucie S. z Orlové. Její matka Mária, která s médii komunikovala, se opět zhroutila a je v nemocnici. Manžel mrtvé Lucie prozatím nechce mluvit, stejně jako ostatní příbuzní. „Na přání manžela Lucie rodina nebude nic sdělovat,“ řekl včera rodinný přítel.

Bolest rodině snad zmírní fakt, že policie ví, kdo fatální záměnu způsobil. „Policejní komisař zahájil trestní stíhání ženy (68) pro přečin usmrcení z nedbalosti. Na pachatele tohoto skutku pamatuje trestní zákoník trestem odnětí svobody až na šest let," řekla policejní mluvčí z Ostravy Gabriela Holčáková.

Blesk zdravotní sestru Ivu vypátral. Bydlí na stejném sídlišti, kde žila Lucie se svojí rodinou. Zdrcená zdravotní sestra včera ale případ odmítla komentovat. „Nebudu s vámi mluvit,“ řekla sestra Ivana a zabouchla dveře.

aluman ( 5. září 2014 14:50 )

Míra důstojnosti života závisí na každém jednotlivci, co ten život žije. Někdo se dokázal na stáří zaopatřit včas, někdo si musí přivydělávat aby s penězi vyšel, někdo pracuje proto, že ho nebaví důchodcovský život. Ať tak nebo tak, ten kdo pracuje ve vysokém věku, neměl by přeceňovat svoje síly a schopnosti a pokud musí nebo chce pracovat, tak pouze v tom na co skutečně stačí.

jaromir123 ( 5. září 2014 10:44 )

Ale náš prezident je starší - a lidé ho volili - já tedy NE.

kika237 ( 5. září 2014 10:23 )

A mladé,nezkušené sestry jsou spolehlivé?A mladí lékaři?Jsi naivní.

joldh ( 5. září 2014 10:12 )

Blbost!!! Kráva to není! V důchodu by měla být - ale vyžít s dnešním důchodem !??? (Měla si spořit??? Z čeho !!!) A náklady na její plat budou patrně vyšší než u mladé sestry, takže zaměstnavatel by neušetřil vůbec nic! Navíc nejsou jasné okolnosti. Co má dělat "Chlumský", který není pro vnitřní použití, vedle glukózy?! Není tam určitě jen jedna sestra. Takže spadla do maléru snadno. Tragédie pro všechny!!!

abcd.adcb ( 5. září 2014 09:02 )

Nebo tabletkama.

Zobrazit celou diskusi