Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Příběh lásky z bufetu Koruna: Manželé se tam seznámili u snídaně před 39 lety!

Autor: Slávka Červená, lmk - 
4. září 2014
05:00

Když se Alena a Jan (oba 60) Winklerovi z Rožnova pod Radhoštěm dozvěděli, že slavný pražský Automat Koruna se může dočkat znovuotevření, zaslzeli. Vždyť tady před 39 lety začala jejich velká láska…

Hezoun Honza byl vojákem z povolání. Sloužil u železniční brigády v Žilině a jezdíval kontrolovat útvary po celé republice. „V únoru 1975 stavěli vojáci most v Praze - Holešovicích. Ráno jsem šel do Koruny na snídani. Ve frontě k pokladně stála přede mnou krásná holka,“ říká Jan Winkler. Vymyslel na ni fintu. Svůj vlašák s rohlíky schválně přišoupl k jejímu nákupu a pokladní jí to započítala. Tak se seznámili. Alena, sekretářka v Tesle Rožnov, se zase jezdila do Prahy zdokonalovat do Státního ústavu těsnopisného.

„Večer jsem za ní přišel na hotel, jenže randila s jiným,“ pokračoval Jan. Nakonec ale získal její telefonní číslo. „Vytrvale mi volal a jednou řekl, že přijede do Rožnova. Když vystupoval z vlaku a uviděl mě, prohlásil: Tebe si vezmu,“ prozradila paní Alena. Slib dodržel a v červnu 1977 si dvojice řekla ano.

„Manželství bylo náročné vzhledem k povolání manžela. Putoval po útvarech a často jsem byla sama. Ale vše jsme zvládli,“ konstatovala žena. Jejich životním štěstím je dcera (33) a vnouček (8 měsíců)

Co o sobě řekli

ON: Byla krásná a nosila klobouky, které jí moc slušely. Když jsem za ní poprvé přijel do Rožnova, měla bílý, bílé kozačky a červenobílý kabátek.

ONA: Byl fešák. Štíhlý, vysoký, 192 cm a uniforma mu náramně slušela.

abyss ( 5. září 2014 03:58 )

Je to o lidech, ne o tom úředním potvrzení vztahu - o manželství. Zrovna tak jako znám lidi co se po roce rozvedli, tak znám dost dobře dva nesezdané páry, které nic nerozdělí. Jedni jsou spolu jedenáct let, druzí dvacet sedm let. Zkrátka na svůj vztah nepotřebují žádné úřední potvrzení.

abyss ( 5. září 2014 03:50 )

Ty neumíš číst, že kupuješ samá éčka, barvy z brouků v jogurtech a posypovou sůl v žrádle z Polska? Ještě navíc máš asi problém se zrakem a čichem, když kupuješ plísně a smradlavé maso Proč by to neprodávali, když to tací jako ty kupují?

jity ( 4. září 2014 19:34 )

Za to nyní máme kvalitní žrádlo, samá éčka, barvy z brouků v jogurtech, posypovou sůl v žrádle, plísně a smradaté maso. Prodali mi ho v prodejně u Zemana, tam už nelezu.

mandat ( 4. září 2014 19:06 )

Driv byly zeny ekonomicky zavisle na chlapovi.

anna1234 ( 4. září 2014 18:50 )

Zobrazit celou diskusi