Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Rodiče uneseného chlapce s nádorem propuštěni! Pojedou s ním do Čech!

Autor: dce - 
3. září 2014
05:02

Jehovističtí rodiče, kteří minulý týden v pátek unesli svého syna z nemocnice, byli propuštěni na svobodu. Mezinárodní zatykač byl zrušen a Brett i Naghmeh Kingovi opustí vězení bez obvinění. Během několika hodin se setkají se svým synem v nemocnici v Malaze. 

Rodina malého Ashyi jásá – jejich rodiče byli propuštěni a mohou se těšit ze svobody beze strachu z trestu. Oba byli obviněni ze zanedbání péče a únosu. Přes 200 000 lidí ale podepsalo petici za jejich propuštění a možná i díky tomu se tak stalo.

Nemocnice, ve které byl Ashya léčen navíc přistoupila na možnosti alternativní léčby nemocného chlapce. Rodina chtěla původně svého syna převézt do Čech do protonového centra v Praze a stále s léčbou zde počítají.

Zde by mohli jeho nádor na mozku léčit. V centru potvrdili, že jsou schopni s léčbou začít ihned - dokonce kvůli tomu kontaktovali nemocnici, ve které se Ashya léčil doma v Anglii.

Protonové centrum v Praze je moderní soukromé zdravotnické zařízení pro léčbu pacientů s nádorovým onemocněním, k čemuž využívá metodu protonového záření. Tato terapie umožňuje mířit léčebné paprsky přesněji na rakovinné buňky nádoru a je šetrná k ostatním buňkám. Metoda prý minimalizuje poškození zdravých tkání a výrazně eliminuje rizika vedlejších účinků. "Protonová léčba je pro děti trpící rakovinou mozku mnohem lepší. Zaměří se na jediné místo, zatímco běžná radiace projde hlavou a zničí vše uvnitř,“ říká otec nemocného dítěte Brett King.

Propuštění Kingových podpořil i premiér David Cameron. Podle slov jednoho z Ashyových bratrů, Dannyho je nemocný chlapec nadšený, že konečně nemusí být sám – přístup do jeho pokoje v nemocnici měla totiž jeho rodina doteď zakázaný.

lydie.korabelnikova ( 3. září 2014 13:43 )

u nás je tomu taky tak, před dvěma lety krám provozovala česká šikovná paní, pak ji dvakrát v obchodě kdosi přepadl, obchodování vzdala ze strachu a ihned se sem nastěhovali ťamani.Kolem obchodu svinstvo,uvnitř určitě taky, nechodím tam, celé večery před krámem paří tuláci, proslýchá se, že přepadení předešlé tuzemské obchodnice bylo objednáno a zaplaceno současným asijským obchodníkem

lydie.korabelnikova ( 3. září 2014 13:35 )

dopřeje-li Alláh uzdravení tomuto chlapci, může z něj být za pár let statný sebevražedný britský atentátník

joun ( 3. září 2014 10:41 )

Chlapci přeji uzdravení, ale rodiče se chovají nějak vychytrale. Zmizeli z Británie poněkud podivně. Mediálně je toto celé už známé, tak proč toho nevyužít, nakonec jejcich cíl bude splněn, někdo to zaplatí. Jenom bych uvedl příklad ze své rodiny, kde bylo onemocnění rakovinou krve a protože ten dotyčný byl ji přes šedesátník, bylo nám řečeno, že pro něho léčba na špičkovém pracovišti není. Přitom celý život pracoval a platil si daně. Nakonec přes protekci jsme ho tam dostali. Závěry dva. Pro náš stát lidé přes šedesát už nemají žádnou cenu, když onemocní, ať zemřou, žádná škoda a za druhé, pro cizince jsme v léčbě tak otevření, vzpomeňme na ukrajinské vzbouřence z Majdanu, kdy nikdo ani nevěděl, kdo to je/myslím tím fašistické nadšence/. Vůbec vypadá, že český stát je víc pro cizince než našince, viz tolerování podvodů a švindlů Asiatů a tedy jejich neoprávněného obohacování. Dám příklad. V naší ulici jsme měli český krámek s potravinami. Paní ho zavřela po nařízení, že musí mít bezdotykovou baterii atd, vše za 2 mil. Neměla je. Přišel Asiat místo ní a už nic se na něm nepožadovalo. Krámek nazval večerkou a špína a bordel zaplavily toto místo. Jenom ve večerních hodinách tam panuje čilý ruch, chodí hlavně mladí lidé, mnohdy nedospělého věku. Pro co asi chodí, že? A onen Asiat? Za krátkou dobu má nového Transita a Audinu a v blízkosti si koupil byt. To Čech ve své zemi sotva dokáže, hlavně když je mu kolem třiceti, jako je tomuto Asiatovi. Ještě ke všemu, sem přišek sám, teď už tady má celou rodinu, spíš to vypadá, že celou vesnici. Mimochodem neumí číst a psát.......ani asiatsky, natož česky. To neúmět.

popocatepetl ( 3. září 2014 10:30 )

Podle prvních informací po zatčení těch lidí prodávali svůj dům ve Španělsku (mnoho Britů má letní domy ve Španělsku), aby si za ty peníze mohli dovolit další léčbu kluka. Oni mluvili o tom, že je nějaké centrum "v Jugoslávii, pardón v Československu". Čili, jistě to nebylo tak, že je pražské Protonové centrum oslovilo, a oni proto uprchli. Teď se toho protonové centrum samozřejmě chyzilo a dělá si reklamu - proč ne? Je to soukromé zařízení, stát je zatím nefinancuje a léčbu českým pacientům tam zatím neplatí (až na mimořádné výjimky).

popocatepetl ( 3. září 2014 10:25 )

?????????????????? Jak jste přišel na to, že "tento stát" jim tu léčbu bude hradit? Ještě štěstí, že české zdravotnictví vyhledávají i někteří cizinci, kteří si všechno plně hradí! Jinak by nemocnice byly v ještě větším průšvihu.

Zobrazit celou diskusi