Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Nemocný chlapec, kterého unesli rodiče jehovisté: Našli ho živého!

Autor: haj - 
31. srpna 2014
10:31

Pár jehovistů z Velké Británie, který unesl svého těžce nemocného syna Ashyu Kinga (5) z nemocnice, byl během sobotní noci dopaden. Otec rodiny, Brett King (51), jen pár hodin předtím natočil video, kde svůj čin obhajuje.

Manželé Kingovi byli zatčeni před hotelem Esperanza v Benajarafe na jihu Španělska. Rodina se chtěla v hotelu ubytovat, ale recepční hotelu je poznala a zavolala policii. Ta manžele Bretta a Naghmeh s jejich synem Ashyou našla kolem desáté hodiny večer v autě před hotelem.

Jen několik hodin před dopadením Kingových natočil otec chlapce, zoufalý Brett King (51), video, kde vysvětloval motivy činu. Jeho další syn Naveed poté video nahrál na YouTube. Brett King ve videu žádá policii, aby přestala se „směšným honem“ a nechala rodinu v klidu, protože jeho syn, který má nádor na mozku, je prý „naprosto zdravý.“

"Nejvíce nás rozrušilo, když jsme zjistili, že je jeho tvář všude po celém internetu i novinách a že jsme byli označeni jako únosci, kteří ho zanedbávají a riskují jeho život,” vysvětluje otec chlapce na videu a  dodává: “Je úplně v pořádku, je šťastný. Od té doby, co jsme ho vzali z nemocnice, se daleko více usmívá,"  dodal.

Brett King také na nahrávce dává jasně najevo, že si za svým činem stojí a vše udělal proto, aby mohl dát synovi správnou péči. “Nevrátím se do Anglie, jestliže nemůžu synovi dát takovou léčbu, kterou chci já, což je správná léčba. Chci jen pozitivní výsledky pro svého syna.” Brett a jeho žena Naghmeh jsou nyní drženi ve vazbě a Ashya byl okamžitě převezen do dětské nemocnice ve španělském městě Malaga.

 Video: Otec vysvětluje únos!

icestamuzebytcil ( 2. září 2014 20:06 )

Jen pro srandu - víte, že za tohle porušení ochrany osobních údajů byste klidně mohl/a dostat slušnou pokutu? A za pomluvu taky? Na ochranu osobních údajů máme dokonce vlastní úřad.

hejhej ( 31. srpna 2014 19:18 )

icesta.....jehovisté, stejně jako jiní fanaticky jsou praštění. Jehovisté už alespoň přestali otavovat v bytech. Teď postávají jako idoti s nejakýma svýma časopisy. Kdo má o tu jejich sektu zájem, tak si zjistí, kde se "zapsat" . Asi se nudí, že mají čas hloupě postávat Děti takových rodičů litují a přeji, aby se jim nic nestalo.

ipsace ( 31. srpna 2014 17:30 )

Jehovisté jsou prolhaní manipulátoři a intrikáni. Našim slušným známým, vysokoškolské rodině, Jehovistka, Bohumila Trnková, a její dvě dcery, Michaela Trnková a Kateřina Nejezchlebová Trnková, rodina Vladimíra Trnky, fanatického Jehovisty desítky let (bytem Praha 2, Melounova 4, Praha 10 - Strašnice, V Úžlabině 18 a České Budějovice), řadu let prohledávaly osobní věci, peněženky, kapsy, kufříky, skříně, zásuvky. Některé věci si tyto Trnkovy ženy, "zlodějky", přivlastnily, dokumenty si kopírovaly. Jehovisty nepouštějte domů ! Mají pověření vás prolustrovat, aby věděli, jak vám škodit.

marlen52 ( 31. srpna 2014 14:02 )

tak to nechápu kvůli víře nechat dítě zemřít

hejhej ( 31. srpna 2014 11:45 )

Znám případ kdy fanatičtí jehovisté nechtěli dovolit tranfúzi svému dítěti a bez ní by umřelo.Lékař má povinnost léčit a v takovém přípdě je na místě záchrana i proti vůli přihlouplých názorů sektářů a fanatiků. Kdyby nezachránil, tak by ho žalovali.

Zobrazit celou diskusi