Čtvrtek 9. května 2024
Svátek slaví Ctibor, zítra Blažena
Polojasno 18°C

Oběť hyen z domu pro seniory: Ukradli mi milion! Pak nám nabízeli úplatek

Autor: Jan Doležal, Tomáš Koníček - 
29. srpna 2014
11:22

Co je to jen za zrůdy?! Starým lidem v Domě pro seniory v Šestajovicích slíbili skvělou péči, místo toho je ale sprostě okrádali. Petra Brožová (37) a Jiří Kunčar (25) kvůli tomu už sedí ve vazbě. Podvodníky odhalil přítel jedné z okradených klientek Jaroslavy J. (84), která přišla o milion a dneska nemá ani korunu.

Na otřesnou kauzu přišla kriminálka díky všímavému kamarádovi Evženovi J. (84), jehož přítelkyni Jaroslavu J. (84) tihle gauneři okradli o celoživotní úspory. „Hned první den, když přišla do jejich domu pro seniory, ji odvezli do banky a připravili o milion,“ řekla vyšetřovatelka Martina Mrňáková.

Podvod praskl ve chvíli, kdy přítel ženy zjistil, že neplatí účty. Sebral ji a jeli do banky. „Tam jsme zjistili, že její účet byl zrušen,“ prozradil Evžen J.
Policie okamžitě zahájila pátrání.

„Zjistili jsme, že ředitelka domova zneužila zdravotního stavu poškozené a zorganizovala její převoz do banky. Tam byly peníze pod jejím dohledem převedeny na účet expřítele Brožové Jiřího Kunčara,“ vysvětlila mluvčí policie Jana Rösslerová s tím, že se je nepovedlo dohledat. „Byly odčerpány platební kartou,“ dodala mluvčí.

Dvojici nyní hrozí 8 let kriminálu. Penzion ale stále funguje dál. „Starají se o něj vesměs příbuzní hlavní organizátorky podvodu Brožové,“ tvrdí vyšetřovatelka.

Video Zprávy: Teror v domově důchodců a děsivý scénář útoku kyselinou! - redakce Blesk TV
Video se připravuje ...

Oběť lidských bestií Jaroslava (84): Dnes nemá ani korunu!

Bezesné noci a strach z budoucnosti! Takhle dnes žije Jaroslava J. (84), jedna z obětí podvodníků z Šestajovic. Paní Jaroslava je už naštěstí z domova pryč a nyní žije v domově pro seniory v Praze. Kvůli své nemoci ani příliš nevnímá, co se stalo. „Je to hrozné. Vůbec nevím, kam se mé peníze poděly. Jsem ráda, že jsem odtamtud pryč,“ řekla třesoucím se hlasem a otočila zrak ke svému příteli Evženovi, který nelidský podvod objevil.

Do domova v Šestajovicích Jarušku převezli z interny v Praze 6 počátkem června. Tam jí okamžitě zabavili občanku, kartu pojištěnce i mobil a celý důchod chodil na jejich účet. Neměla pro svoji potřebu ani korunu. „Jeli jsme proto do spořitelny, abychom z jejího účtu převedli nějaké peníze na Servis 24, aby se svými úsporami mohla disponovat. Řekli nám, že není co převést, protože více než milion korun někdo vybral a účet je zrušený. "

Pan Evžen okamžitě podal trestní oznámení. Policie mu volala už za dva dny. že mají pachatele. "Mezitím mi volali z domova, abych přijel. Začali mě přesvědčovat, že pokud žalobu stáhnu, že hned dostanu 20 tisíc a dalších 20 tisíc pravidelně každý měsíc jako splátku," popisoval Evžen. Nabídku podvodníků ihned odmítl

Policie: Přihlaste se!

Měli jste příbuzné v Šestajovickém penzionu? Zdá se vám, že něco nebylo v pořádku? Přihlaste se policii na lince 158!

zuana ( 30. srpna 2014 06:48 )

Koľko starých ľudí by bolo povraždených,samozrejme po prepísaní majetkov, keby bola schválená eutanázia...

mazd ( 29. srpna 2014 15:06 )

Ten třílůžkový pokoj vypadá jak pro bezdomovce na ubytovně. Splnuje vůbec hygienické normy?

hufnagll ( 29. srpna 2014 13:01 )

a to si jako myslíš že řádném domově důchodců personál nekrade? Kdyby žil můj děda tak ti by mohl povyprávět

hufnagll ( 29. srpna 2014 13:01 )

a to si jako myslíš že řádném domově důchodců personál nekrade? Kdyby žil můj děda tak ti by mohl povyprávět

sars ( 29. srpna 2014 11:54 )

 Na miste těch starousku bych se jim pomstil, žádný soudce nezavře devadesatileteho důchodce.

Zobrazit celou diskusi