Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Psi na Klatovsku pokousali malé dítě! Těžce ho zranili

Z tohoto kotce majiteli utekli dva psi, kteří chlapečka pokousali
Z tohoto kotce majiteli utekli dva psi, kteří chlapečka pokousali  (Autor: Foto Blesk - Kateřina Moravcová)
Autor: ČTK, ljš, mor - 
27. srpna 2014
19:27

V Janovicích nad Úhlavou dnes odpoledne brutálně napadli dva němečtí ohaři malé dítě. Asi šestiletého chlapce pokousali na více místech po těle. Ke zraněnému dítěti vyjela sanitka a vzlétl i vrtulník.

"Jeho zranění jsou poměrně vážná. Vrtulníkem byl chlapec přepraven do Fakultní nemocnice v Plzni," řekla mluvčí plzeňské záchranné služby Lenka Ptáčková.

Vyšetřování neštěstí podle klatovské policejní mluvčí Dany Ladmanové teprve začalo. Na místě se v době napadení dítěte podle svědků pohybovali dva němečtí ohaři, kteří majiteli zřejmě utekli z kotce, u kterého si chlapeček hrál. "Vzhledem ke stadiu vyšetřování ale není možné v tuto chvíli sdělit další informace," řekla mluvčí.

„Mám psy pětatřicet let, nikdy nikoho nekousli. Nevím jak, ale dostali se z kotců a přeskočili plot. To uměli, vždy šli ale jen po ostatních psech. Na tom klučinovi museli cítit jiného psa,“ řekl serveru Novinky.cz jejich zdrcený majitel, s nímž podle místních nikdy nebyly problémy. Naopak má prý psy dobře vycvičené. Fenu, která ale zrovna nedávno porodila štěňata, ale zřejmě vyprovokovaly děti z nedaleké ubytovny. Na kotce prý často házely kamení a plechovky.

Případy, kdy pes napadne člověka, nejsou ojedinělé. Například na Třebíčsku pokousal v lednu rotvajler tříleté dítě a způsobil mu těžká zranění. Nezvladatelní psi ale napadnou i dospělé, včetně strážníků nebo policistů, když proti nim musí zasáhnout. V dubnu tak policisté v Blovicích na Plzeňsku museli zastřelit psa, který dva lidi pokousal a chtěl napadnout i je.

abyss ( 29. srpna 2014 19:30 )

Teď, když došlo k vážnému napadení, tak se to konečně snad začne řešit. Doteď byli všichni na majitele psů krátcí. Ze všeho se dokázal vykroutit a snad prý má i někoho vlivnějšího kdo mu s těmi menšími průšvihy pomohl, jelikož to co mu doteď procházelo, to není normální. Nezbývá doufat, že se to vyřeší ve prospěch lidí v Janovicích, kteří se už nebudou muset psů bát, i ve prospěch psů, kteří se snad dostanou k jinému majiteli, který si poradí s jejich agresivitou a dá jim co potřebují ke šťastnému životu. A ten klučina se doufám snad z toho vylíže bez větších následků. Já sice cigány nemusím, mám s nimi hodně špatné zkušenosti ale to dítě nemůže za to komu se narodilo i když šance na to, že z něho bude slušný člověk je jenom tak 1:100.

baronessa ( 29. srpna 2014 18:15 )

já psala na základě informací ze zpráv v tv, které jsem včera sledovala, podle toho, co píšeš ty, je pán obyčejný množič. Každopádně je strašná chyba, že děti nikdo nehlídal a došlo k takové tragédii. Nakonec na to doplatil kluk a ti psi.

abyss ( 29. srpna 2014 17:01 )

Mojí kamarádky sestra žije celý život v Janovicích a pan majitel psů je prý pěkný šmejd. Tihle psi potřebují spoustu pohybu a on je drží prakticky stále zavřené v kotcích. Když se jim povede z kotců, co jsou v dezolátním stavu, utéct, tak je zmlátí ale kotce neopraví. Feny má vyloženě na rození štěňat, která prodává hned jak to jde, takže ty feny už dávno ztratily ochranitelský pud potomstva na který se to pokousání v některých médiích svádí. Problémy s jeho utíkajícími a kvůli špatnému zacházení i značně agresivními psy byly už dřív, vlastně od počátku co je má, ještě než se v Janovicích tak přemnožili cigáni. Nikdy vinu nepřiznal pokud se čin nepovedlo zdokumentovat nebo nebylo víc svědků. Jeho psi klidně roztrhali kočku, vlezli lidem na pozemek, vytáhli si z králíkárny králíka, roztrhali ho a sežrali (asi taky z hladu) a pokud na to člověk neměl další svědky, pan majitel mu do očí lhal, že v tu dobu měl všechny psy v kotcích a že to musel být jiný toulavý pes/psi. Časem ti jeho rafani začali být čím dál víc nebezpeční. Napadali jiné psy i v doprovodu jejich majitelů. Zpočátku se ještě dali zahnat, pak byli agresivní i na lidi.... Ta cigáňata sice nejsou žádní andílci ale kdyby majiteli na psech záleželo, stačila by prý malá oprava plotu a cigáňata by se nedostala na místo z kterého se dá na kotce dohodit a ten malej pokousanej kluk prý patřil zrovna mezi ty hodnější. Vypadá to prý spíš na náhodu že si ti zkažení psi vybrali jako kořist zrovna jeho. Od dospělých (převážně majitelů jiných psů na které útočili) na které si troufli většinou dostali nějakou tu ránu, tak se asi poučili a svojí agresivitu si vybili na dítěti, které nemělo šanci se bránit.

baronessa ( 29. srpna 2014 15:35 )

 Mrzí mě, že je dítě tak vážně zraněné. Ale co rodiče dětí, které neměly jinou zábavu, než jít dráždit psy a házet po nich kamením? Co je odmalinka učí - to je nějaká hra?? Majitel psů bude mít velké nepříjemnosti. Stejně tak by je ale měli mít i rodiče pro zanedbání dozoru. Teď budou celou vinu házet na chovatele. Bohužel, tyhle děti ulice se nedovedou normálně dětsky zabavit, rodiče je nic neučí, a pak jsou kvůli nim pronásledováni slušní lidé.

podlesni ( 29. srpna 2014 13:56 )

Stát se může, ale u jiného než u ohaře. To jsou ti nehodnější psi na světě, pokud zrovna nejste zajíc....

Zobrazit celou diskusi