Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Útok zhrzeného expřítele: Takhle poleptal ženě tvář kyselinou!

Autor: Etienne Bláha, vet, INT, raj - 
27. srpna 2014
05:02

Během jediného roku už druhý útok kyselinou! Po Martině (25) v Plzni se obětí stala Renata N. (50) z Prahy Michle. Když vyšla včera ráno z výtahu, chrstl jí bývalý přítel M. B. z pet lahve do tváře kyselinu chlorovodíkovou!

Renata N. šla v půl osmé jako každé ráno z bytu v 6. patře do práce. Přivolala výtah, v něm se naposled upravila, dole otevřela dveře a… Šílený expřítel jí vylil do obličeje kyselinu! „Zaútočil ve vestibulu domu u výtahu,“ řekl mluvčí policie Jan Daněk.


Útočník se na čin dobře připravil. S sebou měl totiž podle dostupných zpráv tři lahve plné žíraviny. Napadená skončila s poleptanou tváří, zády a dýchacím ústrojím na popáleninovém centru Vinohradské nemocnice.

Video  Zprávy: Polil partnerku kyselinou! A noční mejdan vdovce Rychtáře!  - redakce Blesk TV
Video se připravuje ...

Dcera Renaty N. odmítla zveřejnit zdravotní stav maminky a s policií prošla její byt. Útok expřítele, po kterém kriminálka stále pátrá, totiž zřejmě vzešel z dlouhodobých sporů. „Slýchávala jsem od ní hádky, několikrát tady kvůli tomu byla i policie,“ popsala Blesku sousedka ženy.

„Právní kvalifikace celého případu se bude odvíjet od zranění a následků útoku,“ dodal policejní mluvčí.


20 let žila Renata N. v domě, kde na ni zaútočil expřítel.

1. Útočník a expřítel M. B. čekal na Renatu N. v přízemí u výtahu. Zřejmě dobře věděl, že každý den v půl osmé ráno chodí do práce.

2. Renata N. otevřela dveře výtahu a dostala přímý zásah kyselinou chlorovodíkovou přímo do obličeje. Útočník se dal okamžitě na útěk.

Policejní psycholožka Ludmila Čírtková:

Odkud se berou útoky kyselinou:

Tento způsob útoku je inspirovaný zahraničními úhly pohledu na ženu. Podle nich žena, která si nedovolí uposlechnout muže, dovolí si odejít, postavit se mu, má být potrestána krutým způsobem. V našich podmínkách je typičtější utok přímočarý – zmlátit, poškodit věci apod.

Co to říká o pachateli?

Jde-li o zohavení, je za tím často chuť poznamenat viditelně na celý život. Může to být také o tom, zničit to, čeho si dotyčná na sobě vážila, co jí dodávalo dobrý pocit, pocit vlastní hodnoty. Znetvořit zevnějšek, handicapovat někoho na celý život svědčí opravdu o velké nenávisti, velké chuti ublížit.

Stejný případ v Plzni

Podobný případ se odehrál v Plzni ani ne před rokem, loni v listopadu. Pachatel tam polil mladou ženu (25) kyselinou, když nastupovala do svého auta. Policisté po více než devíti měsících obvinili z útoku jejího bývalého přítele, na kterého soud minulý týden uvalil vazbu.

dra.bar ( 27. srpna 2014 11:50 )

Chytit a pak "Oko za oko, zub za zub!"

monika2014 ( 27. srpna 2014 11:15 )

Mojeho kamaráda známý se vrátil z vězení,já jsem se ho ptala jak to tam je s tím znásilnováním a řekl mi že tam se to neděje!Že nic takovýho se tam nesmí provádět jelikož si tam káždý hledí sám sebe,aby se co nejdřív dostal za slušné chování domů.A kdyby Tam si to nikdo nedovolí tomu druhému udělat,protože tím pádem by provedl další trestný čin a navýšil by se mu trest a tam odtud chce jít každý brzo domů!Takže tam už si to dnes nikdo nedovolí,za to jsou přísné tresty.Dnes už se to tam neděje!

vog.ht. ( 27. srpna 2014 10:46 )

Tak proč se hlásíš, ty starej ko.kote?

vog.ht. ( 27. srpna 2014 10:42 )

Třeba se s tím kámoš jen nechce chlubit.

patyk ( 27. srpna 2014 10:36 )

nemusím všecko..jo,vyhnulo...ale kámoš zrovna sedí ve-věznice Rapotice-a že by tam někdo někoho znásilnoval...jj-filmy typu-PEKLO-VĚZNICE-aj..ale my nejsme v USA...

Zobrazit celou diskusi