Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Muž, který vymyslel ledovou kyblíkovou výzvu: Utopil se!

Autor: tp, mb - 
21. srpna 2014
19:26

Zakladatel ledové kyblíkové výzvy, Corey Griffin, se minulý víkend utopil v ledové vodě u pobřeží New Yorku. Tato smrt je vzhledem k jeho nápadu, podle něhož se celebrity polévají ledovou vodou na podporu lidí s amyotrofickou laterální sklerózou, vcelku ironická.

Celou tu »bžundu« s kbelíkem vymyslel Corey Griffin (†27). O uplynulém víkendu ovšem tragicky zahynul na ostrově Nantucket, jenž se nachází na východ od New Yorku. V noci z pátku na sobotu skočil do chladných vod Atlantiku a vylovili ho až za hodinu mrtvého.

„V pátek večer mi volal a řekl mi, že získal 100 tisíc dolarů na charitu! Byl štěstím bez sebe,“ řekl zdrcený otec Robert Griffin. Nápad podporovat charitu ALS dostal Corey, když se dozvěděl, že jeho kamarád Pete Frates trpí amyotrofickou laterální sklerózou.

Výzva se šíří Facebookem jako lavina, málokterá celebrita se ještě nepolila vodou, aby nepomohla dobré věci, pro kterou tato výzva vznikla. Vzniklo tak ohromné množství videí, kde se polévají slavné osobnosti dnešního světa v čele se zakladatelem Facebooku, Markem Zuckerbergem. Do výzvy se dále zapojil třeba Bill Gates a jeden z prvních v České republice byl Richard Krajčo.

Jak vykonal výzvu Krajčo?!

Video Dokonce i Richard Kajčo přijal výzvu - Facebook.com
Video se připravuje ...

ellka ( 21. srpna 2014 20:47 )

Asi su obcas blondinky intelilgentnejsie ako ciernovlasky a chlapi

evita5555 ( 21. srpna 2014 20:19 )

A na slovensku sa prejavila ako chytrá dievčina hlásateľka večerných správ Pietrová-Chrenková, ktorá v priamom prenose povedala, že tak ona sa určite nepoleje, že dá normálne na charitu. Aspoň niekto má rozum a ten strelený nápad považuje za blbosť. A že sa utopil? No čo iné sa dalo čakať, keď dostal ďalší blbý nápad.

setroseuros ( 21. srpna 2014 19:52 )

Mam pocit , ze raci se kazdy polije nez by dal tech 100 dolaru! Uplne se v tomhle silenstvi zapomelo proc to vubec vzniklo! Jedine Karel Vorisek z Primy to zduploval- polil se a daroval i penize!

setroseuros ( 21. srpna 2014 19:52 )

Mam pocit , ze raci se kazdy polije nez by dal tech 100 dolaru! Uplne se v tomhle silenstvi zapomelo proc to vubec vzniklo! Jedine Karel Vorisek z Primy to zduploval- polil se a daroval i penize!

Zobrazit celou diskusi