Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Otec koupil dceri netradiční svatební dar: obrněného transportéra!

Autor: Jiří Čada, tpk - 
22. srpna 2014
05:55

Někdo do lesa na houby chodí pěšky, jiný autem či na mopedu. Luboš (54) a dcera Renata (17) Moravovi z obce Rovná na Pelhřimovsku si na jízdu do lesa pořídili z armády vyřazené bojové vozidlo pěchoty. Nic tak pro ně není překážkou.

„Fakt je, že to jsou asi nedražší nasbírané houby v Česku,“ říká táta Morava. „Každý hříbek přijde tak na sto až sto padesát korun při téhle spotřebě našeho vozidla. Zase to ale vyjede úplně všude,“ vysvětluje Luboš. Jejich bévépéčko si prý vezme až 140 litrů nafty na sto kilometrů.

Za volant desetitunového pásového obrněnce nečekaně usedá jeho dcera. „Za týden už mi bude osmnáct, tak co,“ zpraží překvapený pohled reportéra Blesku Renata. „Renču řízení bévépéčka strašně baví, taky ho dostane jednou jako svatební dar,“ říká pyšně otec. Oba pak spolu kontrolují nezvyklé vozidlo před jízdou. „Tak zařaď jedničku, přidej plyn a jedem,“ dává poslední pokyn Luboš a usedá vedle půvabné řidičky na pancíř vozidla.

Video Otec koupil dceri netradiční svatební dar: Obrněného transportéra! - Jiří Čada
Video se připravuje ...

Renatu v té chvíli nezastaví žádná mez či jiná přírodní překážka. Pod kapotou bévépéčka burácí 300 koní. „Na řízení to není vůbec těžké. Je však potřeba si dávat pozor, abyste si za jízdy nevyrazili zuby,“ vykukuje z pod pancíře mladá řidička. Pochvíli zastavují spolu s otcem u lesa. „Dál jdeme pěšky, abychom nerozjezdili podhoubí,“ vysedají z transportéru a z míst, kde dříve sedávali vojáci, vyloví dva košíky.

Může pásové obrněné vozidlo řídit osoba mladší osmnácti let?

„Pokud s takovým vozidlem bude jezdit po soukromých pozemcích, mimo veřejné komunikace, nelze cokoliv namítat,“ řekla Blesku mluvčí krajských policistů v Jihlavě Dana Čírtková. „Řidička však nesmí způsobit žádnou škodu, tedy například ani znečistit životní prostředí,“ dodala mluvčí.

petrusaa ( 23. srpna 2014 19:55 )

jdi do kouta a dej si facku.

petrusaa ( 23. srpna 2014 19:54 )

spotřeba 150 litrů nafty,člověk se pomalu bojí jet na houby mopedem,aby ho policajti nepokutovali,pokud vím je zákaz vjezdu do lesa.Copak na to odbor životního prostředí?Tatík s mozkem 13 letého děcka,to musí být utrpení.

vlamore ( 22. srpna 2014 22:54 )

vlamore ( 22. srpna 2014 22:51 )

Nenapadá mě ,jak je slušně nazvat......jo,už vím...HOVADA!!Obá.Těmto prasatům se říká *milovníci* přírody???Kdyby si ta kráva chtěla ty zuby vyrazit...to má za tu přírodu!!!!!I s tím podařeným *tátou*!

baronessa ( 22. srpna 2014 15:19 )

Přesně tyto typy lidí způsobují totální odkulturnění národa. A svou hloupost ještě ukazují na kameru.

Zobrazit celou diskusi