Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Omluva Policie ČR

Policie ČR se omlouva muži na fotografii
Policie ČR se omlouva muži na fotografii  (Autor: Policie ČR)
11. srpna 2014
14:55

Krajské ředitelství policie hlavního města Prahy se tímto omlouvá muži na fotografii, kterého omylem policisté označili v měsíci březnu tohoto roku jako možného pachatele pokusu výběru hotovosti z bankomatu kradenou platební kartou.

K tomuto politováníhodnému nedorozumění došlo v důsledku chybného vyhodnocení kamerových záznamů peněžního ústavu. Vedení pražské policie se touto cestou ještě jednou za celé nedopatření a způsobené komplikace omlouvá.

mjr. Bc. Andrea Zoulová - Oddělení tisku a prevence KŘP hl.m.Prahy

O případu 11. března 2014 informoval blesk.cz v článku PÁTRÁNÍ: Policisté pátrají po muži, který se pokusil vybrat z bankomatu peníze na kradenou kreditní kartu.

Původní tisková zpráva pražské policie:

Poznáte podezřelého?

Policisté pátrají po muži, který se pokusil vybrat peníze kradenou kartou.

Od 10. ledna policisté z místního oddělení Hostivař pátrají po muži, který se pokusil vybrat peníze z bankomatu v Praze 10 u metra Skalka. Na samotném výběru by nebylo až tak nic zvláštního, když by nepoužil platební kartu, která byla dvě hodiny před tím odcizena z vozidla v ulici Kozinova v Praze 10. Konkrétně k pokusu výběru došlo v 15.44 hodin, ale to již byla karta zablokovaná, výběr se nezdařil a muž odešel s nepořízenou.

Policisté, kteří případ vyšetřují, prosí veřejnost o pomoc s identifikací pachatele. V tuto chvíli je muž podezřelý z trestného činu neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Otázkou ale zůstává, zdali se mu po dopadení obvinění nerozšíří o trestný čin krádež v souvislosti s vykradením výše zmiňovaného vozidla. Za oba trestné činy hrozí v případě odsouzení trest odnětí svobody až na dvě léta.

V případě, že muže na záběrech poznáváte, obraťte se prosím na linku 158.

por. Bc. Jan Daněk – 11. 3. 2014

Zobrazit celou diskusi