Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Příroda blázní: Grizzly zachránil topící se vránu!

Autor: INT, lm, mb - 
3. srpna 2014
22:08

Nevšední podívaná se naskytla návštěvníkům maďarské zoo v Budapešti. Dobrácký medvěd zachránil vránu před jistým utonutím! Že nevěříte? Však se podívejte!

Medvěd grizzly ve volné přírodě budí pořádný respekt a setkání s ním se může lehce zvrtnout v boj o život. Ten, který je v budapeštské zoo, ale svému druhu jméno rozhodně nedělá. Před zraky návštěvníků totiž z vody zachránil tonoucí se vránu.

Neopatrná vrána spadla do jezírka přímo ve výběhu těchto jindy nebezpečných šelem. Poté, co si namočila peří, měla velký problém se z vody dostat. Překvapivě ji s pomocí mohutné tlapy vylovil právě grizzly jménem Vali. Sama vrána z toho očividně byla v šoku a na souši ještě několik minut po medvědu záchranáři nehybně pokukovala.

Podle oficiálních stránek zoo medvěd záchranář pravděpodobně neměl tak čisté úmysly, jak to z videa vypadá. Zvíře si prý spíše přálo, aby z vody vylovilo šťavnatého lososa.

naidka ( 4. srpna 2014 08:21 )

Velmi vydařené video. Je dobře, že si ho autor nenechal jen pro sebe. Vrána se otřepává ze šoku a medvouš dělá, že se nic nestalo, běžná denní rutina, zachraňovat neopatrné ptactvo z jeho nádrže.

docent1111 ( 4. srpna 2014 06:02 )

nemocna ( 3. srpna 2014 22:47 )

Krásné až dojemné, jo zvířata jsou mnohdy lepší než lidi, i když jsou mezi nimi šelmy a dravci dokážou si navzájem pomoci v úzkých, to mnozí lidé neudělají, dělají že neslyší, nevidí a lhostejně odejdou, cit se z nich vytratil, mnozí nejen týrají druhé ale i zvířata a zabíjí je, neváží si žádného života jen sami sebe, kam ten svět spěje?! Méda byl šikovný, že jí pomohl a ani neublížil, takovou tlapou by jí o ten beton hned rozmáčknul, ale on jí jemně podebral tlapou a za konec křídla chytil do pysků a vyzvedl na suchou zem, odešel si skřupnout jablko a už si jí nevšímal, možná vegetarián kdo ví?? hodný míša

Zobrazit celou diskusi