Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Tajemství manželky poslance Urbana: Láska a peníze ze Sněmovny!

Autor: Eva Pospíšilová - 
1. srpna 2014
06:21

Ležel na dvoře a nožku měl nahoře … U koho má koaliční rebel, poslanec Milan Urban (55, ČSSD), před náročným jednáním Sněmovny takovou pohodičku? Ve vile své manželky, kterou veřejnosti nechtíc představil, když byla ještě jeho milenkou!

První fotografie poslance Urbana a jeho současné ženy Heleny vznikla před pěti lety v létě. Politik si totiž se svou někdejší asistentkou vyrazil do Toskánska, kde se v tu dobu zrovna rekreovali také vlivní lobbisté, expremiér Mirek Topolánek a jeho parta. Sám Urban byl tehdy hostem na jachtě lobbisty ČEZu Vladimíra Johanese. „Jmenuje se Helena, je to moje partnerka, se kterou žiji,“ představil svou budoucí ženu veřejnosti. Následoval rozvod a po roce svatba. Dnes pár žije v Opatovicích I na Kutnohorsku. V domě za několik milionů…

Platil exmanžel?

Proč je ale dům psaný jen na Helenu Urbanovou? Z jakých zdrojů si ho asistentka pořídila? „Nemovitost mojí manželky byla pořízena před deseti lety a rekonstruována společně s bývalým manželem z úvěru a stavebních spoření,“ napsal Blesku poslanec, kterého fotografové zastihli na zahradě, když se zrovna na gauči připravoval na jednání Sněmovny.

Tisíc měsíčně

Do Sněmovny dochází stále i jeho manželka Helena Urbanová. Už sice nedělá pro svého manžela, ale pracuje pro jeho stranického kolegu Ladislava Velebného! „Pracuje za honorář tisíc korun měsíčně,“ uvedl k tomu jen v SMS zprávě poslanec  Urban a doplnil, že toto ale není jediný příjem jeho manželky. „Je soukromá osoba OSVČ řádně platící daně,“ dodal bez dalších podrobností. Urban coby místopředseda hospodářského výboru si měsíčně přijde na bezmála 68 tisíc!

Je to nosič pizzy…

Milan Urban je za rebela, protože chtěl proti koaličnímu záměru snížit spotřební daň u benzínu a nafty. Tím naštval zejména ministra financí Andreje Babiše, který jej označil za nosiče pizzy. „To, co předvedl pan Urban - pro mě velice pochybný člověk, vzpomeňme si, jak nosil tu pizzu v Toskánsku Topolánkovi a téhle pakáži - je neuvěřitelné,“ hřímal na Urbanovu adresu Babiš.

petrusaa ( 2. srpna 2014 12:15 )

Tak strategické zásoby PHM má ČR v Německu v nádržích Bundeswehru,ve firmě která byla založená v Mnichově se sídlem v Praze, které při kontrole skladů chybí 750 milionů litrů PHM.Z tohoto důvodu bude benzín zdražený o 0.30 haléřů na 1 l litr.Máme přece nádrže v ČR,třeba Smyslov u Tábora,každé letiště má podzemní nádrže,no to jsou tady takoví blbci?

moravacka ( 2. srpna 2014 10:14 )

jenom jestli mate takovou 'vysku konta' jako on

moravacka ( 2. srpna 2014 10:13 )

Nevim co porad mate, uz z te fotky je videt "jak ho miluje'

popocatepetl ( 1. srpna 2014 22:12 )

Za koho Urban loboval, resp. kopal? No přece za distributory pohonných hmot! Tehdy i teď. Protože má s parlamentním lobováním velké zkušenosti, předpokládal, že voliči ČSSD se nechají nachytat a uvěří, že to dělá pro ně, ne pro distributory. Jak ukazuje tahle diskuze, nepletl se. (Akorát ani Sklenáka, ani Sobotku nenachytal, natož pak Babiše.) Na konkurenci jsem nezapomněl, to jsi jen nepořádně četl.

andorea ( 1. srpna 2014 19:08 )

Já si přesně toto říkala u článku o Marečkovi.

Zobrazit celou diskusi