Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Figurína ve výloze byla anorektická! Jaký to asi dává vzor mladým děvčatům?

Autor: dce - 
25. července 2014
21:00

Mladá fitness instruktorka na twitteru zveřejnila fotku figuríny z výkladní skříně obchodu Primark v Glasgow. Na tom by nebylo nic divného, kdyby figuríně nekoukala žebra jako podvyživené anorektičce. Na sociální síti se strhla bouře odporu.  Ředitel obchodu ale situaci zvládl a zavázal se k nápravě.

Kolikrát jsme už prošli kolem obchodů s výlohou plnou štíhlých figurín a vypracovaných mužských panáků? Ale nikdy žádná z nich nevypadal natolik pohoršujícím způsobem, abychom to sdíleli s ostatními. Mel Fraser, mladá Britka, však neváhala a odtweetovala znepokojenou zprávu na adresu Primarku: „(…) je vážně nutné aby ty nové figuríny měly tak vystouplá žebra?“

Její zpráva během chvilky dosáhla 1400 retweetů a ani vedení obchodu to nenechalo chladné. Odpovědí bylo poděkování a slib okamžité nápravy. Sama Mel Fraser pracuje jako instruktorka fitness, nepatří tedy mezi zahořklé boubelky. Ale i tak jí zneklidňoval možný dopad na sebevědomí dívek, které právě v tomto obchodě nakupují.

Ano, existují i hubená děvčata, jenže jiné než hubené figuríny v obchodech najdeme jen zřídka. Ale proč? Každý, kdo pak není jako jedna z figurín, není normální. Vážně chceme toto našim dětem vštěpovat?

franckajagrova ( 26. července 2014 02:46 )

Ženská má mít tuk místo silikonů chlap svaly a jen Františka Čížková ať si vystavuje svoje sexy kosti !

franckajagrova ( 26. července 2014 02:43 )

Ženská má mít tuk,ne extrémně,ale žebra by jí neměla být takhle viditelná..

franckajagrova ( 26. července 2014 02:40 )

ale tam kde má žena obvykle prsa by neměla mít místo toho viditelný hrudní koš..pro tebe je to možná zbytečný tuk,ale je normální že jsou ženská prsa převážně tvořena tukem..co je to zbytečný tuk ? Možná tuk na břiše,ale jinak je normální mít tuk..zvlášť u žen..u nich je to přirozenost,u chlapů přejídání !

topyr ( 26. července 2014 01:43 )

Já teda nevím, ale mě to už občas připadá jako hon na čarodějnice. Mě osobně se třeba líbí hubený ženský, a to jsem už starý kořen, není mi dvacet ani třicet. Nemám tím na mysli muzulmany jako z vyhlazovacího tábora, ale opravdu hodně štíhlý ženy, žádná "krev a mlíko", to mě nikdy moc neoslovovalo. Mý holce jsou taky vidět žebra, když se vypne. Člověu, který nemá na sobě ani gram zbytečnýho tuku, je přece vždycky vidět žebra i klíční kosti. A co teď jako? Je to snad něco perverzního? Všichni přece máme žebra, je to standardní součást naší anatomie.

iraem ( 25. července 2014 22:06 )

Primark je super i tak Jen je blbý to, že takovou figurínu vidělo hodně holek, protože je Primark hodně navštěvovanej, protože má hezký a levný hadry

Zobrazit celou diskusi