Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C

Kontroverzní podnikatel z jihu Čech nemá na právníka: Psal Smrt fízlům! Teď je (prý) bez peněz!

Autor: Vlaďka Hradská - 
23. července 2014
07:25

Bývalý šéf jihočeského podsvětí, kontroverzní podnikatel Tomáš Bartyzal zchudl zřejmě tak, že ani nemá na právníka. Přitom ještě před rokem chodil ověšený zlatem, jezdil v bentley a žil v luxusu.

Bartyzal se měl před soudem zpovídat ze znásilnění, nebezpečného vyhrožování, vydírání a výtržnictví. Před začátkem jednání ale požádal o přidělení advokáta ex offo s tím, že na právníka nemá peníze. 

„Dosud jsem žil z úspor. Vůz bentley mi policie zabavila. Musel jsem si koupit starý mercedes a felicii. Platím na dvě dcery alimenty 22 tisíc měsíčně. Ze své špatně prosperující firmy mám sotva 10 tisíc měsíčně. Jinak jsem bez příjmů,“ hořekoval včera invalidní důchodce.

Dům neprodá

Tvrdil, že už rozprodává majetek, aby měl peníze a poplatil, co má. Teď se chystá prodat pozemek v Nové Bystřici. „Chci rozprodat i některé movité věci. Dům ve Včelné ale ne. Ten až v  nejkrajnějším případě,“ poznamenal Bartyzal.

Bývalý majitel kasin, nevěstinců a dalších podniků byl policii trnem v oku zejména kvůli nápisům Smrt fízlům a dalším heslům, kterými si nechal polepit auto. Tvrdil, že ho policie léta pronásleduje a z něčeho obviňuje. Proto jen svobodně vyjádřil svůj názor. Klec ale sklapla, až když Bartyzala obvinila ze znásilnění jeho známá. Hrozí mu až 8 let vězení.

Podle soudce Milana Kučery sice požádal Tomáš Bartyzal o obhájce ex offo, placení se ale nevyhne. „Požádal o ustanovení obhájce, který mu bude přidělen. Obhájci to zaplatí stát, ale poplatky budou následně vymáhány po obžalovaném,“ řekl Milan Kučera.

eremita ( 23. července 2014 22:34 )

Bordelpapá trpí představou, že je pro PČR zajímavý. Vyběhal si invaliďák, dojel na vlastní hloupost, a když to neuhraje na hlavu, budeme ho živit všichni. Odpornej chlap od pohledu, ani nemusí promluvit, i když i tuhle slávu si v televizích před lety užil...

zelena.karkulka ( 23. července 2014 22:01 )

Zbytečný tvor

marie60 ( 23. července 2014 10:45 )

 Dobře mu tak !!! ..taková hovada, jakým je i tenhle "podnikatel" vůbec nelituji.

petrusaa ( 23. července 2014 10:35 )

Prototyp podnikatele hovada.

Zobrazit celou diskusi