Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Invalida ověšený zlatem sedí za mřížemi: Nápis SMRT FÍZLŮM má i na domě!

Autor: Vlaďka Hradská, lmk - 
16. září 2013
06:11

Invalidní důchodce Tomáš B. (44) ještě nedávno brázdil ulice krajského města v luxusním bouráku Bentley s nápisem »smrt fízlům.« Muže zákona provokoval sprostými nadávkami a veřejnost bohatstvím. Teď sedí v cele a hrozí mu až 8 let za mřížemi. Blesk však zjistil, že pobuřující nápis zdobí i jeho domov...

Policie nyní kontroverzního podnikatele a invalidního důchodce v jedné osobě Tomáše B. obvinila z vydírání, nebezpečného vyhrožování a znásilnění. Podle informací Nedělního Blesku jsou ve hře i další trestné činy, ve kterých jde o miliony korun.

O tom ale policie mlčí. Tomáše B. si odvezla po několikahodinové pro-hlídce v poutech rovnou z jeho luxusního domu. Zabavila mu počítač a pytel dokumentů.

Znásilnění

„V roce 2007 opakovaně znásilnil v baru známou a pak jí vyhrožoval likvidací. Nechal ji podepsat bianco směnku a hrozil, že tam dopíše miliony a zničí ji,“ popsal jihočeský policejní mluvčí Jiří Matzner jeden z mnoha trestných činů, kterých se měl Tomáš B. dopustit. Dál například vyhrožoval svědkům, kteří spolupracovali s policií. Podnikatel byl v minulosti opakovaně vyšetřován pro různé trestné činy.

Mimo jiné i kvůli nápisu »smrt fízlům« na kapotě vozu. „Podle lingvistického posudku znalce je »fízl« výraz pro udavače a ne pro policistu. Vůči policii se tedy ničeho nedopustil a nemohl být obviněn,“ vysvětlil Jiří Matzner.

Šikana

Nedělní Blesk mluvil s Tomášem B. jen 3 týdny před zatčením. Podnikatel tvrdil, že nápisy na autě jsou jeho způsobem boje proti policii, která ho posledních 10 let šikanovala a jemu i jeho blízkým udělala ze života peklo.

„Nápisy na autě vyjadřuji svůj svobodný názor. Měl jsem léta spokojené manželství. Ale neustálé vyšetřování, odposlechy a zásahy policie, kdy vyrazili vrata a v noci mě v pyžamu odváděli před dětmi v poutech, už na ně byla moc. Přišel jsem o ně. Teď už je mi jedno, že mám každou chvíli v baráku operativce,“ řekl bývalý majitel nočních klubů, second handů a kasina.

Podraz

To už ale zřejmě tušil, že mu hrozí další problém. „Když jsem byl na dovolené, ušil na mě skladník s jednatelkou ve firmě podraz. Dohodli se s policisty, aby mě konečně dostali do kriminálu. Po kontrole v kasinu mám zase zaplatit nesmyslné 2 miliony za údajné staré zisky,“ stěžoval si.

Tomáš B. je v krajském městě známou postavou. Rád dával na odiv své bohatství, jeho luxusní bentley byl v ulicích nepřehlédnutelný. Provokoval svým chováním i podivnou zálibou ve zlatě. Chodil ověšený masivními řetězy se zlatými lebkami a prsteny na každém prstu.

Luxusní auto s hanlivými nápisy bývá k vidění na náměstí Přemysla Otakara II. v Českých Budějovicích Luxusní auto s hanlivými nápisy bývá k vidění na náměstí Přemysla Otakara II. v Českých Budějovicích | Blesk - Vlaďka Hradská

Hospodyně

Před 8 lety koupil ruinu poblíž Českých Budějovic a postavil na jejím místě honosné sídlo. Na vrata i dům vyvěsil transparenty se vzkazem »fízlům«. Sousedé se o něm nechtěli moc bavit.

Shodli se ale na tom, že s ním neměli sebemenší spor. „S nikým se nestýkal. Ráno po 9. hodině odjížděl do práce a odpoledne zpět. Jeho manželství vypadalo idylicky, pak se ale manželka odstěhovala,“ řekla jedna ze sousedek.

Nedělní Blesk našel i ženu, která mu dělala hospodyni. Podle ní na to, kolik měl peněz, neměl žádné zbohatlické manýry. „Stačilo mu obyčejné jídlo, jindy si vystačil s pizzou, nejvíc pil dobrou vodu. Hodinky se mu rozpadaly na ruce, používal starý mobil. Do telefonu jsem ho slyšela mluvit jen slušně.

O pejska Matýska se hezky staral. Vůbec tomu nerozumím. To popsané auto byla chyba,“ posteskla si. Zatímco o Tomáši B. neřekla křivé slovo, mnozí policisté mu nemůžou přijít na jméno.

Policie

„Je to grázl, už dříve byl vyšetřovaný kvůli pokusu o vraždu bratra, teď budou zřejmě někteří svědci ze strachu vypovídat v utajení,“ poznamenal policista seznámený s vyšetřováním.

lobotom ( 25. ledna 2014 00:35 )

ale ano, nenávist proti *jiné skupině osob* a vyhrožování smrtí též, asi tak jako kdybych napsal *smrt cikánům*... už od pohledu je to porevoluční kapitalistickej ksindl co se živil pololegálními krádežemi a parazitismem, tak není divu že proti němu měla něco policie

gogo ( 16. září 2013 12:23 )

Tak nějak.. Je to exhibicionistické čuně. Mimo jiné.

itartas ( 16. září 2013 12:10 )

I kdyby ten člověk měl na krku pověšen zub z medvěda je naprosto irelevantní, stejně jako to, že má na autě napsáno válka je vůl nebo smrt fízlům, zákon tím neporušuje. Co není zákonem zakázáno je povoleno. Dokážu si představit čím ten člověk prošel, když vlastnil nebo vlastní nějaké ty noční bary nebo co to má a dobře mu to vynášelo. Ono závist je strašná věc. Jestli mu neustále atakovali soukromý život pod tou či onou záminkou a zničili mu ho, vůbec se nedivím jeho protestnímu a demonstrativnímu chování. On každý není splachovací. Kdo to nezažije, těžko může vědět o co jde.

adelinda ( 16. září 2013 12:04 )

Jak krásně žije nebohý chlapec z invalidního důchodu .Určitě to není pomatenec, ale dokonale využívá zde nastaveného systému a dělá si z naší slavné policie srandu. Ale některá hesla na káře jsou 100% pravdivá

itartas ( 16. září 2013 12:04 )

... to víš, že je!

Zobrazit celou diskusi