Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Tragická srážka autobusů na dálnici u Drážďan: 9 mrtvých, 40 zraněných!

Autor: ČTK, simao - 
19. července 2014
15:22

Na německých dálnicích se stala letos řada dramatických nehod. Nejen v Kobře 11. Tahle se však řadí mezi nejtragičtější. Nejméně devět lidí totiž zemřelo po srážce autobusů nedaleko Drážďan. Šlo o polské a ukrajinské vozy. A jeden sešrotovaný mikrobus.

Při srážce polského a ukrajinského autobusu na dálnici nedaleko Drážďan zemřelo v noci na dnešek nejméně devět lidí. Další asi čtyři desítky osob utrpěly zranění, mnozí cestující jsou zranění těžce, informují německá média.

Podle dosavadních informací policie narazil krátce po 2:00 SELČ polský autobus do ukrajinského, pak prorazil středová svodidla a vjel do opačného směru. Tam se srazil ještě s polským mikrobusem a nakonec sjel po dálničním náspu a převrátil se. Na místě bylo nasazeno 150 záchranářů a hasičů, kteří se snažili vyzvednout převrácený autobus.

Nejtragičtější následky měla podle rozhlasové stanice MDR nehoda pro pasažéry mikrobusu, kde zemřelo sedm lidí. Další dva lidé přišli o život v autobuse. Kvůli havárii byla v úseku mezi dvěma sjezdy na Drážďany v obou směrech uzavřena dálnice A4, která protíná Německo západovýchodním směrem a pokračuje na východě do Polska a na západě do Nizozemska.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

mrdkazeman ( 19. července 2014 23:34 )

Klon klon,nějak takhle to mohlo být-přikláním se ke tvé teorii.Obamu tu svini,teroristickýho opičáka je potřeba vzít na Sibiř i s jeho company a tam je vyslýchat,jakže to bylo s tím připravovaným leč nepodařeným atentátem na Vladimíra Putina.

bizon_pepa ( 19. července 2014 22:54 )

Když se daří, tak se daří.

amarize ( 19. července 2014 22:53 )

V tomto případě hned 2 nehody !

bizon_pepa ( 19. července 2014 22:49 )

Copak se ti v životě stalo? Znásilňoval tě nevlastní otec? Nebo snad vlastní?

bizon_pepa ( 19. července 2014 20:45 )

Polák poláky. Zřejmě už jim nestačí, co si dělaj doma.

Zobrazit celou diskusi