Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Voják, kterého zranil terorista, domů zatím nemůže! Po dvou operacích ve vážném stavu

V Afghánistánu zahynuli čtyři čeští vojáci - ilustrační foto
V Afghánistánu zahynuli čtyři čeští vojáci - ilustrační foto  (Autor: Armáda ČR)
Autor: šim - 
9. července 2014
10:19

Po dvou velmi náročných několikahodinových operacích zůstává stav českého vojáka, který přežil útok sebevražedného atentátníka v Afghánistánu, velmi vážný. Domů se dostane nejdříve za dva týdny.

Původně měl být zraněný voják dopraven do Česka vojenským speciálem, který přiveze těla čtyř mrtvých vojáků, ve čtvrtek. Armáda přitom již zajišťovala, aby byla do letounu nainstalována speciální jednotka intenzivní péče, aby byl převoz co nejbezpečnější. Plány se však změnily. Kvůli vážnému stavu bude rotmistr J. L. (39) převezen nejdříve za dva týdny.

Zranění, která mu způsobil výbuch bomby, jsou totiž příliš vážná. Při jedné z operací voják podstoupil rekonstrukční zákroky na končetinách a také rekonstrukci cév. Jeho stav je sice stabilizovaný a není v přímém ohrožení života, přesto to však nyní na převoz není.

Speciál s těly zabitých českých vojáků přistane zítra večer na vojenském letišti Kbely, kde jim bude složena vojenská pocta, jíž se zúčastní také prezident Miloš Zeman, ministr obrany Martin Stropnický a čelní představitelé armády.

japos22 ( 9. července 2014 13:57 )

Bankomafie asi jásala: Ještě větší blb, než jsme doufali

hanzohatori ( 9. července 2014 13:29 )

Bush o ničem nerozhodoval. Jen další loutka. Rozhodovat se naposledy snažil Kennedy, když chtěl zlomit moc bankomafie a nechal tisknout státní dolary kryté zlatem. 22.11.1963 ho dali odpravit. Před ním to jakž takž zvládal Eisenhower, který držel vojensko-průmyslový komplex na uzdě. Dnes mají korporace rozparcelovanou celou planetu jako ve středověku. Jen je potřeba ve válkách a epidemiích zlikvidovat co nejvíc místní populace a zbytek doplnit otroky odjinud. Nikdo jim pak nebude dělat potíže s drancováním. K obsluze stačí stroje a pár rabů k jejich obsluze a údržbě. O ničem jiném ostatně celá globalizace, EU, OSN a další ani není. Jugoslávie,Irák, Sýrie, Libye, Ukrajina jsou zkušební polygony jak efektivně rozvrátit, zotročit a vysávat. Dnes už žádná personální oddělení neexistují, dnes se to jmenuje lidské zdroje. Nic víc pro ně nejsme. Zdroje.

prycsvladou ( 9. července 2014 13:15 )

poslal bych tam všechny poslance co schválili aby tam naši vojáci jeli-sami jsou zalezlí a vyžraní,rozkrádají naši zem o lezou těm zasr-aným američanům do prd-e-le.chtěli ti 4 fešáci prachy a ani si je neužijou a vvvvo tom to je

prycsvladou ( 9. července 2014 13:10 )

hanzohatori ( 9. července 2014 13:08 )

 Nesmyslné války za cizí zájmy. Škoda každého života ztraceného pro Shell, Chevron, FED, Bilderberg. Škoda, že to lidi nechtějí pochopit. Bojujeme s teroristy, které předtím někdo vyzbrojil, bojujeme s islamisty, které nám ti samí, kteří s nimi bojují, posílají zadními vrátky do našich domovů v Evropě. Hnus a pokrytectví nemající v dějinách lidstva obdoby. Korporace nám berou naše domovy, životy a ještě nás nutí se navzájem vraždit.

Zobrazit celou diskusi