Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Rachejtle vlétly při ohňostroji mezi diváky: Dívka (8) skončila na JIPce!

Autor: tp - 
6. července 2014
10:58

Vyvrcholení na Svatoprokopské pouti v Chotouni na Kolínsku skončilo tragicky. Ohňostroj, který ji měl zakončit se nevyvedl a několik rachejtlí dopadlo do davu přihlížejících. Nejhůře skončila osmiletá dívenka, kterou záchranáři museli odvézt na jednotku intenzivní péče!

Ohňostroj při vyvrcholení Svatoprokopské pouti měl hořký konec. Několik rachejtlí totiž vlétlo mezi diváky a pět z nich poranilo. Nejhůře skončila malá holčička, která putovala se záchranáři do nemocnice. Ostatní diváci na tom byli naštěstí lépe.

„Ozvaly se rány a vše zahalil oblak dýmu,“ popsal jeden z přihlížejících serveru tn.cz. „Dokola se rozprskly žhavé kousky, zasáhly hodně lidí,“ řekl muž webu. Policie a záchranáři byli na místě během chvíle. Zadrželi odpalovače, který měl ohňostroj na starosti, jeho pomocník však i s částí pyrotechniky zmizel.

Policejní experti a pyrotechnici nyní zjišťují, jak se nehoda mohla stát. Není ani vyloučeno, že rachejtle byly neschválené a tudíž nebezpečné pro odpalování mezi stromy . Nyní mu hrozí až pět let kvůli obecnému ohrožení. Přitom na této akci byl už popatnácté.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi