Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Chlapec (11) utekl z domova po hádce: Za den ho našli 120 km daleko!

Malý Lucas se po hádal se svou matku a utekl. Za necelý den ho našli ve 120 km vzdáleném městě.
Malý Lucas se po hádal se svou matku a utekl. Za necelý den ho našli ve 120 km vzdáleném městě.  (Autor: cas.sk)
Autor: tp - 
6. července 2014
14:56

Příběh jako z hollywoodského dramatu. Lucas (11) ze Slovenska, který trpí autismem, se v záchvatu vzteku rozhodl utéct z domova. Pátrali po něm policisté a našli ho 120 km od domova. Za necelý den, bez peněz a s problémy v komunikaci s lidmi je to úctyhodný výkon. Rodina je ale nyní šťastná, že je syn zpět. Naštěstí v pořádku.

Hodiny strachu, zděšení, obavy a desítky policistů hledající malého chlapce. Lucas, 11letý kluk s formou autismu se pohádal s matkou a ta byla nucena prožít strastiplnou noc. Nakonec se chlapec našel, ovšem k překvapení všech až ve 120 km vzdáleném městě Stará Turá na Slovensku, kam zamířil z Bratislavy.

"Nemáme zatím úplně přesné informace. Ale měl jet MHD, vlakem a nakonec i jít pěšky. Přitom neměl žádné peníze. Lucas nyní není schopný komunikovat, takže nevím, jak to přesně bylo," svěřila se matka dítěte serveru čas.sk.

Všichni se nyní ptají, jak je vůbec možné, že malý chlapec byl schopný bez jakýchkoli problémů urazit více než sto kilometrů bez toho, aniž by si ho někdo všiml. Neměl u sebe téměř nic a přesto dokázal urazit takovou vzdálenost. Naštěstí si jej všimli kamarádi rodiny a ihned zavolali policii."Náhodou tam máme známé, kteří věděli, že ho hledáme a uviděli ho jít po cestě. Ale nemyslí si, že by šel za nimi," řekla zdrcená matka.

Jak se tak daleko dostal, to je ale záhadou. Malý Lucas je však fyzicky relativně v pořádku. Sice promrzlý a špinavý, ovšem zdravý. Hůř je na tom ale psychicky. Rodina tak bude muset kontaktovat některého z psychologů.

 

jahodove_ticho ( 6. července 2014 19:54 )

Chlapec má kočování v genech, to ani cenzor neokecá....

baronessa ( 6. července 2014 16:06 )

PROMRZLÝ???? Co bych dala za trochu chládku...

naidka ( 6. července 2014 15:47 )

Malého cigoše každý sveze zadara - rád a hlavně co nejdál.

abcd.adcb ( 6. července 2014 15:45 )

Hlavně že se ta smrdutá slovenská kofola nenakvartýrovala k nám.

Zobrazit celou diskusi