Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Drama ve skladu u Boleslavi: Regály zasypaly pracovníky, vytekla kyselina!

Autor: simao, mal, ČTK - 
19. června 2014
19:58

Minimálně pět pracovníků zasypaly ve čtvrtek v podvečer regály, které se ze zatím neznámého důvodu zřítily ve skladu v Bezděčíně u Mladé Boleslavi. Z uložených autobaterií vytekla kyselina, jeden z pracovníků navíc zůstal pod regály zaklíněný.

Ve skladu na Mladoboleslavsku se zřítily regály, původní zprávy přitom také hovořily o zřícení střechy. A rázem zavládly obavy o lidské životy. "Zasypán byl pouze jeden muž, toho jsme vyprostili a byl bez zranění," řekla středočeská mluvčí Lenka Kostková Právu a strach o životy zaměstnanců rozptýlila.

Záchrana zaklíněného muže však přesto byla poměrně dramatická. S hasiči komunikoval pomocí mobilního telefonu, v hale navíc vytekla kyselina z uskladněných autobaterií, upozornily novinky.cz.

Událost se stala kolem 18:30. Do haly o rozměrech 100 krát 70 metrů dorazili kromě hasičů i statik a experti z chemické laboratoře z Kamenice. Po půlhodině byl vyhlášen druhý poplachový stupeň, na místo bylo potřeba přivézt větší množství vápna nebo drceného vápence, aby se neutralizovala rozlitá kyselina.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi