Středa 17. dubna 2024
Svátek slaví Rudolf, zítra Valérie
Oblačno, déšť 10°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Šéf ČT si pořádně namastí kapsu: Dvořák dostane bonus 2,3 milionu!

Generální ředitel České televize Petr Dvořák dostane pěkný roční bonus
Generální ředitel České televize Petr Dvořák dostane pěkný roční bonus  (Autor: Foto Blesk - Zbyněk Pecák)
Autor: simao, ČTK - 
18. června 2014
16:21

Šéf ČT Petr Dvořák si na svůj příjem příliš stěžovat nemůže. 230 tisíc měsíčně jsou hezké peníze. K tomu se nyní může těšit na tučný roční bonus. Rada ČT mu schválila odměnu ve výši 2,3 milionu korun, stejnou jako loni. Za co ji Dvořák dostane?

"Tento bonus dnes chválila Rada ČT na svém jednání," potvrdila Blesk.cz mluvčí ČT Alžběta Plívová informaci, že generální ředitel Petr Dvořák dostane odměnu 2,3 milionu korun za loňský rok. Dvořák stojí v čele ČT od října 2011 a není to jeho první bonus. Jde o stejnou částku, jakou dostal i za rok 2012. Nárok na odměnu přitom po splnění stanovených kritérií vyplývá z Dvořákovy manažerské smlouvy.

Oceněn za dobré hospodaření

V diskusi před schvalováním bonusů radní Jan Prokeš ocenil vyrovnané hospodaření televize. "Z hlediska dodržování rozpočtu i jednotlivých ukazatelů lze konstatovat, že generální ředitel tuto podmínku splnil," uvedl Prokeš. ČT loni hospodařila s rozpočtem 6,78 miliardy korun.

Bonus je přitom pohyblivou složkou Dvořákovy mzdy. Na plný roční bonus může dosáhnout, pokud splní celkem 12 kritérií. "Radní neshledali takové důvody, aby konstatovali, že nebyla v některém bodě splněna potřebná úroveň," dodal Prokeš, a navrhl proto udělit bonus v plné výši. Splnění dalších kritérií podle něj konstatovala již zpráva o činnosti televize v loňském roce. Připomněl také spuštění nových kanálů Déčko a ČT art, ocenil zvláště rozjezd ČT :D. Při konečném hlasování byl proti radní Vratislav Dostál, zdržel se Jan Bednář.

Dvořákův základní plat přitom činí 230 000 korun měsíčně, což je o 5000 Kč víc, než bral jeho předchůdce Jiří Janeček. Ve své děkovné řeči ředitel uvedl, že televizi nyní čeká řada důležitých kroků, největší změnou bude připravovaná úprava mediálních zákonů. "V rámci změny legislativy bude potřeba prokázat, že ČT je opravdovou institucí veřejné služby, která má respekt v rámci českého trhu i v evropském kontextu. Ty změny odrazí nejen novou digitální skutečnost, ve které se televize pohybuje, ale i budoucí plány, které hodlá zajišťovat," uvedl dnes Dvořák.

pepatiso ( 19. června 2014 12:38 )

To je jako v zdravotnictví-100korunové poplatky na lepší stravu si doktoři odnesli do chalupy!

jana999 ( 19. června 2014 09:55 )

ne to ušetřil z našich poplatků, za tenhle rok čt pomalu nic kloudného nenatočila, mě to opravdu hlava nebere, pořád si stěžují, že nemají peníze jako amíci točit něco kloudného, a voloviny točit můžou, na havlovo odcházení to prachy byly a ted je to jasným rozdělí si prachy mezi sebe a nám zase budou pouštět tisícerou odrhovačku, mělo by to být jako v německu, veřejnoprávní televizi si tam platí jen ten kdo na ní opravdu kouká

jana999 ( 19. června 2014 09:47 )

copak americké zájmy ale opravdu šetří, pořád dokola opakuje pořady, že se už na to nedá koukat a pak ty ušetřené prachy schrábne do vlastní kapsy a my blbí platiči koncesionářských poplatků musíme platit i když už tam není na co koukat, asi taky kvůli tomu, že nejsou prachy na pořádný pořady, když si je rozdělí pracovníci čt domů

pepatiso ( 18. června 2014 23:38 )

Zaslouží si,dělá svou práci opravdu poctivě,všichni to víme!Stále,den za dnem vytrvale hájí americké zájmy.

aronak ( 18. června 2014 23:30 )

"Ve své děkovné řeči...." Ještě aby nadával, za ty prachy... Bodejť by si nepřidával, když musí lidi platit tak velké poplatky za televizi. Pod jeho vedením ČT hodně upadla, kvalitních pořadů je jak šafránu.

Zobrazit celou diskusi