Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Dramatická záchrana ve školce: Děti spadly do studny kvůli zlodějům kovů!

Autor: op - 
17. června 2014
12:40

Do jedenáct metrů hluboké studny spadli včera dopoledne dva šestiletí kluci na Vyškovsku. Zachránila je učitelka, která neváhala a skočila za nimi. Všichni tři skončili v nemocnici. Kdo má na svědomí odkrytou studnu na zahradě mateřské školy? Podle starosty obce zloději kovů. O víkendu ze studny totiž zmizel železný poklop.

Neštěstí se stalo na zahradě Mateřské školy v Bohdalicích-Pavlovicích. „Někdo o víkendu ukradl železný poklop a kluci spadli asi půl metru širokým otvorem dolů,“ upřesnil starosta Jan Hrežo.

Video Dramatický pád do studny - David Vaníček, Ondřej Požár, Jan Jedlička
Video se připravuje ...

Studna je jedenáct metrů hluboká. Dole jsou asi 4 metry studené vody. Chlapci tedy padali sedm metrů. „S dítětem v náručí šlapala 15 minut vodu, než je vytáhli přivolaní hasiči. Druhý chlapec vylezl po žebříku nahoru,“ řekl Blesk.cz starosta.

„Po pádu z výšky sedmi metrů do studené vody neutrpěly děti žádná závažná zranění. Oba chlapci byli podchlazení a vzhledem k mechanismu úrazu je převezli na ARO Fakultní dětské nemocnice do Brna,“ sdělila mluvčí záchranky Barbora Zuchová.

bjutifl ( 17. června 2014 18:56 )

Video jsem neviděla, nejde mi spustit. Pokud vycházím z fotografií, všude, nejen v Blesku, je pouze jedna polovina + ta výseč bokem vedle tý boudy. Navíc je směrodatné to co tam policie našla v době incidentu, ne to s čím tam bůh ví za jak dlouho manipulovali dělníci a co si tam mohli na zakrytí studny dopravit odkudkoliv.

japos22 ( 17. června 2014 18:15 )

Doufám, že jsi zkoukl video - viděl jsem 2 betonové části

bjutifl ( 17. června 2014 16:43 )

Podle policie tam žádná kovová skruž odcizena nebyla, nebylo odcizeno vůbec nic kovového. Jediný fakt je že chyběla část betonového poklopu. info z dneška 11 : 38 Máš čerstvější informace? A už vidím jak se někdo tahá přes plot s bezcenným kusem betonu Vypadá to spíš na trestuhodnou nedbalost ze strany školky.

pea.p ( 17. června 2014 15:41 )

Poslední foto mluví za vše. něco takového a navíc volně přístupného malým dětem je nepřípustné.

uzjsemtudlouho ( 17. června 2014 15:29 )

Ještě bych dodal, že mě dost děsí i ten příšerný stav té rozpadliny ukrývající čerpadlo a elektrické vedení. Za to že se něco takového nachází na pozemku mateřinky, volně přístupném dětem, by měl jít někdo sedět.

Zobrazit celou diskusi