Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Neskutečný masakr v Iráku: Kruté popravy zajatců a mrtví na obou stranách!

Autor: simao, ČTK - 
16. června 2014
19:09

Násilnosti, boje a bombové útoky jsou v Iráku bohužel takřka na denním pořádku, jenže tentokrát jde o nejhorší krizi za poslední roky. Radikálové z fronty ISIL se pustili do boje s iráckou armádou, která je destabilizovaná a premiér Málikí varuje před dalšími dezercemi, za které může stihnout vojáky poprava! Ta jim však hrozí i v případě, že padnou do rukou bojůvek teroristů!

Organizace ISIL (Islámský stát v Iráku a Levantě) vznikla z irácké odnože Al-Káidy. Cíl má jasný: Vytvořit na severu Sýrie a v Iráku islámský stát. Dlouho je nikdo nebral příliš vážně. Zkrátka další místní bojůvka s pár kulomety. Podcenily je údajně i tajné rozvědky, operující v této oblasti. Třeba ta saudskoarabská.

Radikálové z ISIL se však pustili do mohutného tažení - a míří na metropoli Bagdád. Vedle toho pak zvolili metodu zastrašování. A to především iráckých vojáků a policistů, kteří by je chtěli zastavit. Na internet umisťují drastické snímky a videa, "jak skončí každý sunnita ochotný sloužit šíitské vládě". S uříznutou hlavu či rozstřílený kulometem...

Popravy zděsily svět: Jde o masakr u Tikrítu, tvrdí generál

Jde o záběry, při kterých tuhne krev v žilách. Mají potvrzovat kolující zvěsti o demonstrativních popravách stovek iráckých vojáků. Na snímcích je vidět, jak maskovaní bojovníci nakládají desítky zajatců do nákladních aut. Muži na nich často leží v civilním oblečení s rikama za zády. Proti nim pak nastoupí kordon ozbrojenců a začne střelba.. Na dalších snímcích se pak dají rozeznat už jen mrtvá těla.

Podle serveru BBC nelze autentičnost snímků ověřit, mluvčí armády generál Kásim Musáví ale uvedl, že fotografie jsou autentické. Podle generála poslední zveřejněné snímky ukazují popravu asi 170 vojáků v provincii Saláhaddín, jejímž centrem je radikály obsazené město Tikrít. Cílem bojovníků ISIL je rozsévat strach, a tak informovali o masakru celkem 1700 vojáků! 

Zasáhlo irácké letectvo

Proti bojovníkům ISIL však již zasáhlo také irácké letectvo. Zabilo jich 200, informovala dnes irácká státní televize. Dnes ráno však islamisté po dlouhých bojích dobyli severoirácké město Tall Afar. A premiér Núrí Málikí pohrozil vojákům, kteří se radikálům vzdají, popravou za dezerci! "Ať si ti, kteří nic neučinili a opustili pozice, nemyslí, že jsou v bezpečí u svých rodin a matek. Budou souzeni a trestem může být i poprava," hrozí Málikí. Rychlý postup bojovníků ISIL na Bagdád se podle agentury Reuters o víkendu, jak se zdá, zpomalil.

Situace je v Iráku skutečně kritická. Na internetu se objevilo video, na kterém se komandér ISIL posmívá vězňům. Vůbec se k nim nechová jako k lidem. Poté následuje poprava. Upozorňujeme, že video je skutečně drastické a nevhodné do osmnácti let.

salto ( 17. června 2014 07:56 )

Určitě

salto ( 17. června 2014 07:56 )

czrus ( 17. června 2014 04:58 )

japos22: Ty jsi vážně tupec jako ze CIA, tohle se nikdy nevyvíjí podle plánu, podpora Sadáma ve válce proti Íránu, podpora muslimských bojovníků v Afghanistánu proti Rusku, atd. bylo založeno na stejné myšlence - jenže to vytvořilo Sadáma, Al-Káidu a kolo problémů se stále opakuje a prohlubuje, jak vytvoříš stvůru, tak stvůra žije PROSEM TE NE RASCELUJSA !!!! v CZ zije hodne lidi s mozkem od OVCE , BERANA , A KRAVY !!!!! voni vubec nevi co se dee v CZ , a ne ve SVETE !!!! inom HOSPODA a kamaradi popovidat nesmysly , to sou horsi nez OVCE !!!!

czrus ( 17. června 2014 04:34 )

Český byznys již bije na poplach http://czech.ruvr.ru/2014_06_09/Cesky-byznys-jiz-bije-na-poplach-3671/

czrus ( 17. června 2014 04:26 )

OSN: Počet nucených přesídlenců na Ukrajině se blíží 20 tisícům http://czech.ruvr.ru/news/2014_06_16/OSN-Pocet-nucenych-presidlencu-na-Ukrajine-se-blizi-20-tisicum- 9885/

Zobrazit celou diskusi