Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Známe výsledky pitvy dívky (†3), kterou otec zamkl v rozpáleném autě

Autor: shp - 
12. června 2014
15:55

Děsivý osud Oliwie (†3), která zemřela poté, co ji vlastní otec Krzysztof (40) zamkl na 8 hodin do auta v polském Rybniku, nezahýbal jenom naší sousední zemí, ale i Českem. Úřady nyní zveřejnily výsledky pitvy holčičky.

Krzysztof měl odvést malou Oliwii jako každý den do školky. Jenže přijel nejdřív do 300 metrů vzdálené práce a na svou dcerkou připevněnou v dětské sedačce zapomněl.

Když se za více než osm hodin k autu vrátil a zjistil, že Oliwii nechal uvězněnou uvnitř, bylo již na záchranu pozdě. I když se jí snažil oživit, nepovedlo se mu to. Podle dědečka dívenky na ni Krzysztof zapomněl, protože byl přepracovaný.

Úřady nyní zveřejnily oficiální výsledky pitvy. „Příčinou smrti dítěte byl úpal, tedy silné přehřátí organismu. Po těle mělo silné popáleniny,“ prohlásil podle Fakt.pl Jacek Slawik, okresní státní zástupce v Rybniku.

Prozradil, že před prací Krzystofa jsou umístěny kamery, které zaznamenaly příjezd auta, ale nic víc, protože jsou umístěny ve špatném úhlu. Vyšetřovatelé tak nevědí, jestli se kolem auta pohybovali lidé, kteří mohli Oliwii pomoci.

Slawik také dodal, že zatím nezpochybňují otcovu verzi toho, co se stalo. Muž se však po smrti dcery zhroutil, je na psychiatrii a nebylo možné ho pořádně vyslechnout. Jeho svědectví ale bude k rozpletení případu klíčové.

chosenovak ( 13. června 2014 16:53 )

Panebože to je fakt otřesný. Co to je za člověka ! To snad není ani člověk.

abzk ( 12. června 2014 23:10 )

Jak můžeš srovnávat autonehodu s tím, že vypatlanej Polák pravděpodobně díky chlastu neudží že má v autě dítě a nechá ho tam upéct? Před časem jsem do Polska dost často pracovně jezdil ale o přepracovanýho Poláka tam nezakopneš, zato o nalitýho každou chvíli a to v kteroukoliv denní i noční dobu.

obluda.pb ( 12. června 2014 22:45 )

A přežil to???

zelena.karkulka ( 12. června 2014 22:34 )

A jak to dopadlo,dobře?

nojasne ( 12. června 2014 21:53 )

A takto starostlivé matky: http://www.blesk.cz/clanek/zpravy-krimi/256881/matka-s-dcerou-13-sjely-autem-do-rybnika-pod- vodou-zustaly-20-minut.html

Zobrazit celou diskusi