Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Takhle vypadá láska? Zmlácená žena bojuje proti domácímu násilí

Autor: ljš - 
4. června 2014
09:43

Už nikdy nebude vypadat jako dřív. američanka Angela Brower se po půl ročním vztahu plném násilí rozešla s přítelem a málem to nepřežila. V nemocnici se ale vzchopila a rozhodla se fotografie svého zmláceného obličeje zveřejnit, aby tak varovala a motivovala další týrané ženy.

"Takhle to vypadá, když vás někdo miluje?" tuto otázku napsala Angela k drastickým fotografiím, které zveřejnila na svém facebooku, a odstartovala tak kampaň na pomoc obětem domácího násilí.

Žena musela být převezena do nemocnice krátce poté, co na ni zaútočil její bývalý přítel. Ten přišel k ní domů pod záminkou, že si odnese své věci. Hned po příchodu ji ale brutálně napadl a způsobil jí devastující zranění v obličeji. Podle lékařů už nejspíš nebude nikdy vypadat jako dřív."Měla jsem úplně rozdrcenou očnicic a několikrát zlomenný a značně vychýlený nos," popsala svá zranění deníku Huffington Post Angela.

"Udělala jsem chybu a vzala jsem ho zpátky. Všechno bylo chvíli v pořádku. Kdo v tom nikdy nežil, nemůže pochopit, proč je ženy berou zpátky. Poslouchají své srdce, milují je, chtějí jim věřit, když říkají, že se změní. Ztratí kvůli tomu rodinu, přátele a pak mají pocit, že už nemají nikoho," vysvětlila. Přesto v sobě ale nakonec dokázala najít sílu. Násilníka se zbavila a celou věc medializovala, aby šla přikladem.

"Chci zvýšit povědomí o ženách, které jsou oběťmi domácího násilí, mají strach a stydí se za to, co se jim stalo. Obviňují samy sebe. Chci, aby věděly, že to není jejich chyba a odešly, dokud je ještě šance. Až to udělá příště, může být už pozdě," vzkázala.

parapetka ( 4. června 2014 11:41 )

ty ses ani kur.vit nemusel a mlátily od rána do večera,proto máš tak dutou hlavu

parapetka ( 4. června 2014 11:40 )

kdyby tak chtěl nekdo zmlátit tvoji zasranou mámu a tvoji zku.rvenou starou,protože jsou to zfetované děv.ky,to by se ti určitě taky líbilo

tarot666 ( 4. června 2014 10:49 )

Určitě to táhla s nějakým negrem,mrcha

petrkramnypresident ( 4. června 2014 10:42 )

Asi se ku_rvila, tak dostala na pamětnou

gabriela1111 ( 4. června 2014 10:18 )

rozdrcená "očnicic" je co, prosím pěkně???

Zobrazit celou diskusi