Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Krejčíř mi polil hlavu vařící vodou, sloupala se mi kůže, tvrdil svědek u soudu

Radovan Krejčíř stanul u soudu kvůli obvinění z únosu a pokusu o vraždu
Radovan Krejčíř stanul u soudu kvůli obvinění z únosu a pokusu o vraždu  (Autor: Twitter)
Autor: simao, ČTK - 
19. května 2014
12:45

V Jihoafrické republice dnes pokračoval soud s uprchlým českým podnikatelem Radovanem Krejčířem - kvůli údajnému únosu muže, kterého měl Krejčíř osobně mučit! Klíčový svědek dnes u soudu tvrdil, že ho Krejčíř poléval vařící vodou.

Jmenuje se Bjeki Lukhele a u soudu v JAR dnes označil Čecha Radovana Krejčíře za osobu, která ho mučila! Krejčíř prý chtěl vědět, kde je jeho bratr. Ten měl pro českého podnikatele pracovat jako drogový kurýr s přezdívkou Doktor.

Krejčíř nestanul u soudu sám, spolu s ním žalobě z únosu a pokusu o vraždu čelí i další osoby. Začátek jednání však provázel zmatek kolem požadavku, aby klíčového svědka nesnímaly kamery. Soudce nakonec kameru v síni povolil, ale s tím, že nebude zabírat svědkovu tvář.

Svědek neváhal Krejčíře označit jednoznačně za muže, který ho osobně mučil kopáním a poléváním horkou vodou. "Byla to vařící voda, která mi způsobila zranění na temeni hlavy. Z levé strany tváře se mi sloupala kůže," citovali muže na Twitteru jihoafričtí novináři. O vařící vodě vypovídal minulý týden i jiný ze svědků. 

Krejčířovi muži také měli Lukheleho odvézt na místo, kde ho zadržovali. "Měl jsem svázané ruce, střežili mne ve dne v noci," vypověděl. Pak ho prý jednou v noci vezli autem, aby jim ukázal bratrův dům, ale bratr v něm nebyl.

Pro Krejčíře měl drogový kurýr Doktor podle obžaloby převážet 25 kilogramů pervitinu v hodnotě 24 milionů randů (asi 44 milionů Kč), ale s drogou zmizel. I přes mučení bratra se pak prý odmítl s Krejčířem setkat a tvrdil, že "zásilka" se ztratila. Předchozí svědek Msimango dokonce tvrdil, že Krejčíř hodlal zadrženého a mučeného bratra zabít a vylákat tak drogového Doktora na pohřeb!

V soudní síni byl dnes podle jihoafrického listu The Citizen také vyšetřovatel Paul O'Sullivan, který se zabývá Krejčířovou činností v JAR. Neočekává, že bude vyzván, aby svědčil. "Myslím, že dostali dost informací a mohou pokračovat beze mne," řekl.

tochadda ( 19. května 2014 14:23 )

Nechtělo se mu bručet pár let v Česku,tak ať visí v Africe, stejně by jinak ničím jiným,než grázlem být neuměl.

lysohlavek02 ( 19. května 2014 14:03 )

★Autor nejkvalitnějších komentářů★ . ..a jaký ty máš ráda ráda praktiky??..orál (̅_̅_̅_̅(̅_̅_̅_̅_̅_̅_̅_̅_̅̅_̅()ڪے ?..anál(_._)??..fekál ??..napiš mi..seš zajímavá

lysohlavek02 ( 19. května 2014 13:57 )

★Autor nejkvalitnějších komentářů★ . ...BRAVO Radovane!!!...drž se! ...jsem tvůj velký fanoušek

xxxx678 ( 19. května 2014 13:18 )

To jsou praktiky jak za středověku ať si toho gaunera v JAR užijí

Zobrazit celou diskusi