Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Chyba lávky! Nabubřelý Krejčíř si myslel, že si ho policisté v JAR nedovolí zatknout!

Autor: shp - 
15. května 2014
11:00

Ego o velikosti balonu! Nabubřelý Radovan Krejčíř se údajně domníval, že si ho žádný policista v Jihoafrické republice nedovolí zatknout. Když mu nasadili želízka, musel tedy zírat jak tele na nová vrata.

Svědek Paul Vusi Msimango vypovídá v procesu s uprchlým českým podnikatelem a dalšími pěti osobami, které jsou spolu s ním obžalovány z únosu, mučení a pokusu o vraždu, již od pondělí. Obětí zločinu byl podle prokuratury Bheki Lukhele, bratr drogového kurýra přezdívaného Doktor, který údajně pro Krejčíře převážel 25 kilogramů pervitinu v hodnotě asi 44 milionů Kč a i s drogou zmizel.

Doktora prý chtěl český podnikatel vypátrat právě přes jeho bratra. Msimango ve své výpovědi již dříve uvedl, že to byl právě Krejčíř, kdo chtěl Lukheleho zabít, aby se na jeho pohřbu dostal k Doktorovi. Čech také údajně oběť nechal svázat a zkopat a sám mu pak lil na hlavu vařící vodu, až se muži na tváři objevily velké puchýře. Doktor se však i přesto odmítl s Krejčířem setkat a tvrdil, že "zásilka" se ztratila.

Ve středu byl Msimango podroben křížovému výslechu Krejčířovy obhájkyně Annelene van der Heever. Řekl jí, že Krejčíř viditelně znervózněl, když mu jeho společník Paul řekl, že je Krejčíř v Jižní Africe a "tady policie lidi zatýká". Msimango se během své středeční výpovědi dostal pod velký tlak obhajoby, jelikož jeho svědectví u soudu prý v některých detailech neodpovídalo počáteční výpovědi uvedené ve spise.

Krejčíř žije v JAR od roku 2007, zatčen byl loni v listopadu a od té doby je ve vazbě. Čtyři jeho dosavadní žádosti o propuštění na kauci neuspěly. Koncem dubna byl navíc nově obžalován z podílu na loňské vraždě Zimbabwana Phumlaniho Ncubea, který pro něj prý pracoval jako vymahač dluhů. Soud bude tento případ, v němž jsou obžalováni další tři lidé, projednávat odděleně.

salto ( 16. května 2014 13:02 )

Tato slova by si zasloužila vytesat do kamene

zkzkz ( 15. května 2014 17:39 )

andreslawicky ( 15. května 2014 15:40 )

Krejčíř byl v JAR ve vazbě již několikrát a vždy říkali máme svědky,máme důkazy a výsledek byl vždy ten že po soudním jednání byl vždy volný tak počkáme až po soudu

andreslawicky ( 15. května 2014 15:38 )

Tak pořád je to vězení troubo ale je jasné že kdyby byl jasný důkaz tak byl dávno soud ale zatím je to jen fraška a svědci jsou fízlové co je vyhodili od sboru nebo jejich práskači tak že věrohodnost nic moc to není soud v CZ ale v JAR

alfasamec ( 15. května 2014 13:28 )

"Nabubřelý Krejčíř si myslel, že si ho policisté v JAR nedovolí zatknout!" -------------------------------------------------------------------------------------- ----------- Myslel si zřejmě, že je v Česku. Tady ho při zatýkání nechali "policisté" zdrhnout.

Zobrazit celou diskusi