Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Rodina feťáka, co zabil policistku Petru: Omlouváme se!

Autor: tp - 
11. května 2014
10:10

Smrt policistky Petry Z. a matky dvou dětí otřásla republikou, do hledáčku policie se nyní dostávají zfetovaní řidiči, ve většině případů pod vlivem pervitinu. Rodina řidiče na místo tragédie donesla věnec se stuhou, na kterou umístili slova omluvy.

Rodina řidiče se omlouvá za činy svého syna prostřednictvím uctění památky mrtvé ženy, když na místo tragédie přinesli na znamení zármutku věnec se stuhou, na které bylo jen prosté "Omlouváme se!" 

Podle rodičů viníka je to tragédie ve všech směrech. Josef N. nyní sedí ve vazební věznici poté, co mu soud neuvěřil, že by se před zákonem neskrýval. Jen o pár dnů později zatkla policie dalšího feťáka ze stejné party, když naboural... opět zfetovaný.

U obou případů byla Nancy, také řádně posilněná pervitinem. Ta si stěžuje na to, že o ní nikdo nepíše pravdu. Primě řekla "Vůbec nepíšete to, co je pravda," na otázku, jak to bylo však řekla pouze, že "je to jedno."

Nancy však už policisté znají z dřívějška kvůli drogám a zákazů řízení, stejně jako její povedení kamarádi, má více než dost. Na Facebooku se jí někdo zastával, mnozí ale nikoli. Zfetovaní řidiči ale nejsou žádnou výjimkou pro policisty. Jen za týden bylo takto zadrženo sedm dalších lidí. Ten poslední se stal přímo v Praze.

Rodina policistky prožívá těžké chvíle, ovšem solidarita kolegů a obyčejných lidí je ohromná, jak je tomu v Česku zvykem. Za týden přibylo na účtě téměř 1,4 milionu Kč.

bonpari ( 11. května 2014 16:50 )

ti rodiče jsou jisté sami nešťastní a užili si své s tím narkomanem.Člověk může mít 2,3 děti,vychovává je stejně,vede ke stejným hodnotám,ale každé je stejne jiné.Znám vzdělané rodiče,kde jejich děti se při studiu dostaly k drogám.

illis ( 11. května 2014 15:51 )

guliver Co to vykládáš za nesmysly o tom, že věděla, do čeho jde. Ano, bylo to její zaměstnání, ale to přece není o tom, že jsou jenom ohrožení při výkonu služby. Nebýt zfetovaného hajzla, kterému úcta k životu nic neříká, mohla to být pro policistku služba jako každá jiná. Nyní je jakákoliv omluva od rodiny feťáka už jen slušností, protože život to mladé ženě, mamince dvou dětí nevrátí. Normální a přemýšlející člověk ke svému životu drogy nepotřebuje. Já, ani moje dcery drogy nepotřebujeme, ale to nemá vůbec cenu rozebírat. Rodinné zázemí je podstatné a důležité, ale může se stát, že i z bezproblémové rodiny se stane dítě problémové .

guliver ( 11. května 2014 14:27 )

nevim proc se omlouvaji, policajtka vedela do ceho jde, uz ve slibu je psano, ze v pripade potreby nasadi zivot...a co muze rodina za 21 leteho chlapa, oni jsou v podstate taky obeti

pekna.potvora ( 11. května 2014 12:58 )

Ja poznám rodičov, čo deti nebili, vychovávali v kresťanskom duchu, venovali sa im, viedli ich ku koníčkom, bach, decko odišlo na intrák a spadlo do toho, obrat v správaní o 180 stupňov a nepomáha nič.. takže ja nesúdim, nikto nie sme bez chýb a ani pri najväčšej snahe nevieme, čo nám z detičiek vyrastie... Takže pr.delko, jo..?

bluedream ( 11. května 2014 12:51 )

Soudit rodiče může jen primitivní lůza, co potřebuje mít viníka. Pro ně situace svým způsobem ještě horší a názor, že za vše mohou rodiče, už byl překonán v 50. letech po Makarenkovi. Ne všichni feťáci jsou z rozvrácených rodin, kde na ně rodiče kašlali a to vám řeknou i oni. Od puberty mají větší vliv kamarádi, rodiče už mizivý, bohužel. A pokud se dítě chytne špatné party, mohou se na hlavu stavět a nepohne s ním nic. Kopat ještě do rodičů je opravdu buranství.

Zobrazit celou diskusi