Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Turínské plátno odhaluje další tajemství: Ježíš byl ukřižován daleko krutěji!

Umělci po dlouhá staletí zobrazovali Ježíše na kříži v »tradiční« poloze s rukama široce rozpřaženýma do stran. Turínské plátno ale odhalilo nové tajemství, které to vyvrací.
Umělci po dlouhá staletí zobrazovali Ježíše na kříži v »tradiční« poloze s rukama široce rozpřaženýma do stran. Turínské plátno ale odhalilo nové tajemství, které to vyvrací.  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: Marian Balog - 
20. dubna 2014
06:23

Ježíš na kříži s rozepjatýma rukama? Omyl! Ve skutečnosti měl ruce přibité nad hlavou!

Umělci po dlouhá staletí zobrazovali Ježíše na kříži v »tradiční« poloze s rukama široce rozpřaženýma do stran. Jenže dle nejnovějšího výzkumu bylo vše úplně jinak! Znamená to snad, že se všichni středověcí malíři pletli? A že by symbol celého křesťanství a tedy i nastávajících Velikonoc měl vypadat úplně jinak?!

Argumenty vědy

Dr. Matteo Borrini z univerzity Johna Moora v Liverpoolu prozkoumal stopy krve na tzv. Turínském plátně a došel k názoru, že ukřižovaný muž nemohl viset v poloze připomínající písmeno T (či Y). Pro ověření své teorie dokonce provedl pokus. Svému pomocníku Dr. Garlaschellimu na ruce připevnil trubičky s darovanou krví. Zapisováním »krvavých drah« pak vědec přišel na to, že muž na Turínském plátně musel být přibit na kříž s rukama nad hlavou! Taková poloha byla daleko bolestivější, protože odsouzený se nemohl pořádně nadechnout a muka mu způsobovalo i samotné dýchání!

Zmrtvýchvstání

Křesťané věří, že Ježíš byl kolem roku 30 v Jeruzalémě ukřižován Římany a po třech dnech vstal z mrtvých. O tuto událost je pak opřena právě tradice Velikonoc, jež jsou největším křesťanským svátkem vůbec. Připomínkou smrti Krista na kříži je dnešní Velký pátek.

Nový objev vědců dokazuje, že Ježíš musel být ukřižován s rukama nad hlavou. Tato poloha je mnohem bolestivější. Nový objev vědců dokazuje, že Ježíš musel být ukřižován s rukama nad hlavou. Tato poloha je mnohem bolestivější. | Profimedia.cz

Ukřižovávali 500 Židů denně

V Ježíšově době poměrně běžný způsob popravy. Antický učenec Flavius Iosephus v pamětech uvádí, že Římané při zničení Jeruzaléma ukřižovali až 500 Židů denně! Kříž měl opěrku pod nohama nebo malé sedátko, což ale nemělo útrapy ulehčit, ale naopak prodloužit! Odsouzenec tak mohl umírat několik dní v hrozných bolestech. Hřeby se většinou vtloukaly do zápěstí, ne doprostřed dlaní jak se běžně traduje.

Co je vlastně Turínské plátno?

Křesťanská relikvie. Plátno (436 cm dlouhé, 110 cm široké), do kterého mělo být zahaleno tělo Ježíše Krista poté, co je sundali z kříže. Na látce je zaschlá krev a otisk mužské postavy připomínající fotografi cký negativ. Jméno plátno dostalo podle italského Turína, kde je od roku 1578. V roce 1988 učenci vznesli po radiokarbonové analýze námitku, že rubáš pochází ze středověku. Dvanáct let poté se však přišlo na to, že plátno bylo ve středověku opravováno, a skutečně může pocházet z časů Ježíšovy smrti. V látce byly navíc nalezeny otisky rostlin vyskytujících se pouze v Palestině a to v březnu a dubnu. Pravost Turínského plátna ale dodnes zůstává předmětem vášnivých sporů.

krupan10 ( 22. dubna 2014 06:20 )

anka je vylízanej havloid a zastánce debilního knížete, tak od ni necekejte nic slušného

krupan10 ( 22. dubna 2014 06:19 )

souhlas

krupan10 ( 22. dubna 2014 06:16 )

zlatému teleti slouží celá katolická církev, pokrytče. Proč je na tom bigotní Polsko lépe, to teda nevím, snad jenom proto, že mají oproti nám národní hrdost, kterou tady havloidi zlikvidovali.

ferrys ( 20. dubna 2014 17:15 )

S těmi židy je to poněkud pofidérní.V podstatě Ježíš byl žid, v mnoha národech na světě, nás nevyjímaje mají hlavní slovo židé.Lenin, jak se z historie ukázalo, byl žid, který zemřel na syfilis, a Putin má také židovský původ.Již císař Rudolf II. poznal jejich mentalitu a vymezil je, jak v jejich ghetech, tak možnostmi působení na veřejnosti.

anka ( 20. dubna 2014 15:09 )

jana je velkym zastancem bolseviku a putina, tak od ni necekejte nic slusneho.. Krasne velikonoce.

Zobrazit celou diskusi