Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Učitelka se opila s přáteli, pak šla s třemi promile učit!

Učitelka v této škole učila opilá, policisté ji naměřili tři promlie.
Učitelka v této škole učila opilá, policisté ji naměřili tři promlie.  (Autor: Archiv Blesku)
Autor: čad - 
2. dubna 2014
17:06

Neuvěřitelné selhání učitelky (47) mateřské školy v Budišově na Třebíčsku vyšetřují třebíčští policisté. Žena učila v úterý své žáčky s téměř třemi promile alkoholu v krvi.


Na opilou učitelku z Třebíče přivolala ředitelka školky policisty. Ti po dechové zkoušce ženu ze školy odvezli na služebnu, kde se jí ujali posléze příbuzní. „Nechte ji na pokoji, je to nešťastná ženská. Je rozvedená a na krku má exekuci,“ bránil opilou učitelku muž z Budišova.

Policie zjistila, že žena nebyla ve stavu chodit, natož pak učit. „Při dechové zkoušce bylo ženě naměřeno 2,9 promile alkoholu. Teď jí hrozí peněžitý trest, zákaz činnosti nebo dokonce rok vězení,“ řekla Blesku mluvčí třebíčských policistů Jana Kroutilová.

Opilou učitelku se Blesku podařilo zastihnout na mobilním telefonu. Osobní setkání odmítla. „Dnes jsem byla u výslechu. Udělala jsem chybu. Den předtím jsme měli návštěvu, poseděla jsem s přáteli. Druhý den jsem se vůbec necítila opilá,“ sypala si ve středu před Bleskem na hlavu popel paní Milena. V poslední době je životem asi pořádně zkoušená. Dům, ve kterém je trvale hlášena je v exekuci.

Názory na učitelku se různí „Žije asi s přítelem. Tady ten dům se prodává ze 1,5 milionu korun,“ prozradila Blesku žena ze sousedství.

„Já už vám tomu nic říkat nebudu, jsem hloupá a budu za to pykat,“ dodala učitelka.

S tou vedení školky okamžitě chystá ukončit pracovní poměr. Rodiče v obci jsou zděšeni. Nikdo o tom, ale nechce mluvit. „Je to hrozné, ale nezlobte se, nebudu se k tomu vyjadřovat. Dceru si ze školky beru už před polednem,“ děsila se jedna z maminek v černých brýlích. Také náhodně zastaveného muže přímo před školkou, množství zjištěného alkoholu u pedagožky pořádně překvapilo. „Já o tom nic nevím, ale to i na chlapa by bylo hodně,“ zdůraznil.

Případem se zabývají policisté. Děsivý úlet učitelky bude rovněž vyšetřovat Česká školní inspekce.

jetstream ( 2. dubna 2014 23:33 )

A jaky predmet tam uci?

itartas ( 2. dubna 2014 20:14 )

Náš pedagogický sbor vždy chlastal, nic nového pod sluncem. Neznám učitelku, která by nechlastala!

dzery ( 2. dubna 2014 19:06 )

Ty seš určitě absolvent zvláštní školy.

ruudazvostravy ( 2. dubna 2014 18:57 )

Bézva,a f rámcy víuki prey taki došlo na to,že sundala gaťki a hošáncy sy mohly f reálu vomakat pravou nefalšovanou dámskou pý.ču.

Zobrazit celou diskusi